israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Minister van Inlichtingen Elazar Stern roept op tot regionaal Horizon Scanning-netwerk


Israël paviljoen Expo2021 Dubai. Foto via ministerie van Buitenlandse Zaken


Bij de opening van de tentoonstelling van zijn ministerie in het Israël paviljoen op de Expo2021, riep de minister van Inlichtingen Elazar Stern op tot meer samenwerking, waaronder de oprichting van een Horizon Scanning-netwerk in de hele regio.


"We willen voorstellen om een nationale Horizon Scanning-mechanisme te bouwen, zoals die al in verschillende landen in de wereld bestaan, en deze vervolgens met elkaar te verbinden om een ​​regionaal Horizon Scanning-netwerk te vormen", zei minister Stern bij de introductie van de nieuwe inlichtingententoonstelling in het Israëlische paviljoen in de Expo. “Het bouwen van een regionaal Horizon Scanning-netwerk zal Horizon Scanning effectiever maken, de samenwerking verbreden en de relaties tussen de deelnemende landen verbeteren. Dit is ons doel.”

Het Israëlische Ministerie van Inlichtingen loopt voorop bij een mechanisme dat gericht is op het identificeren van opkomende wereldwijde trends - van technologieën, waarde en toeleveringsketens tot pandemieën, medicijnen, klimaatverandering en water- en voedselzekerheid, om een ​​strategische vroegtijdige waarschuwing te geven en te kopen tijd voor besluitvorming en voorbereiding.


Een delegatie van het Ministerie van Inlichtingen legde uit wat Israël doet en waaraan werkt op het gebied van Horizon Scanning en hoe het de VAE en mogelijk andere landen in de regio kan helpen zich beter voor te bereiden op onverwachte toekomstige gebeurtenissen.


"Ik wil graag met mijn collega's en collega's bespreken hoe we samen de toekomst tegemoet kunnen treden, om de toekomst van onze wereld in het algemeen en onze regio in het bijzonder veilig te stellen", vervolgde minister Stern. “Veel van deze bedreigingen kennen geen grenzen en geven niets om de nationaliteit, religie, etniciteit of geslacht van een persoon of een gemeenschap. De pandemie van het Coronavirus laat ons zien dat dergelijke bedreigingen soms gevaarlijker en kostbaarder kunnen zijn in levens en in sociaaleconomische termen dan conventionele militaire bedreigingen.”


“Bovendien toont de klimaatcrisis al aan dat een actie in het ene deel van de wereld een verwoestende reactie kan hebben aan de andere kant van de planeet. Deze crises, die verwoestend zijn voor de manier waarop we leven, werken en communiceren, vragen om regionale en mondiale benaderingen.”


70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws