top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Transport Michaeli heeft het nieuwe veiligheidsoperatiecentrum ingehuldigd


Foto Niv Mossman / GPO


Vandaag, donderdag 7 juli, hebben minister van Transport en Verkeersveiligheid Merav Michaeli MK en de directeur-generaal van het ministerie Michal Frank het eerste transportbeveiligingsoperatiecentrum (SOC) van Israël ingehuldigd, gevestigd op de luchthaven Ben Gurion.


Het SOC, dat begin dit jaar operationeel werd, verenigt cyberdefensie, monitoring en interdictie voor een groot aantal transportbedrijven op zee, in de lucht en op het land. Het werd vandaag operationeel ingehuldigd na een groot aantal transport- en exploitanten bedrijven sloten zich daarbij aan.


Het SOC produceert een geconsolideerde situatieanalyse met de mogelijkheid om informatie te delen en om te gaan met bedreigingen voor de vele elementen van de transportsector in realtime, en op een gesynchroniseerde en gecentraliseerde manier.


Toen de minister van Verkeer en Waterstaat naar het ministerie kwam, riep ze op tot een plan waarin technologische en menselijke capaciteiten voor het omgaan met cyberaanvallen zouden worden geïntegreerd. Op aandringen van minister Michaeli heeft het ministerie van Financiën het benodigde budget toegewezen en met een investering van tientallen miljoenen shekels werd het SOC voor vervoer opgericht.


Minister van Transport Merav Michaeli: "De staat Israël wordt voortdurend bedreigd door verschillende organisaties en landen, waaronder pogingen om essentiële transportinfrastructuur voor het dagelijks leven van Israëli's aan te vallen. Het doel van dit transport-SOC dat we vandaag inwijden, is om het hoofd te bieden aan deze bedreigingen, om ervoor te zorgen dat er geen onderbrekingen in de dienst zijn en om noodsituaties te beheren, slaap ik 's nachts beter na de oprichting van het transportbeveiligings operatiecentrum, dat nu operationeel is en ons transport en het Israëlische volk beschermt".32 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page