top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ministerie van Defensie: Duitse aankoop van het Arrow-3 raketafweersysteem afgerond


Screenshot YouTube


Vandaag (donderdag 23 november 2023) ondertekende directeur-generaal van het Israëlische Ministerie van Defensie, generaal-majoor (Res.) Eyal Zamir, de overeenkomst voor de Duitse overname van het Arrow 3-raketafweersysteem, ter waarde van ongeveer $ 3,6 miljard.


Deze mijlpaal, gemarkeerd door de definitieve ondertekening door Duitse en Israëlische functionarissen, rondt het overnameproces af dat begon met het bezoek van minister van Defensie Yoav Gallant aan Duitsland in september 2023.

De ondertekeningsbijeenkomst op het hoofdkwartier van het Israëlische Ministerie van Defensie werd bijgewoond door hoge functionarissen, waaronder de Duitse ambassadeur in Israël, de heer Steffen Seibert; Duitse militaire attaché, kapitein (N) Volker Gelhausen; CEO van Israel Aerospace Industries (IAI), de heer Boaz Levy; Directeur van het IMOD Directoraat Defensie R&D (DDR&D), Brig. Generaal (res.) Dr. Daniel Gold; Hoofd van de Israëlische Missile Defense Organization in de DDR&D, de heer Moshe Patel; Hoofd van de financiële afdeling van IMOD, CPA Dekel Cohen en andere hoge functionarissen.


Het Arrow 3-raketafweersysteem vormt de voorhoede van de mondiale technologie, ontworpen om exo-atmosferische ballistische raketten te onderscheppen. Het Arrow 3-systeem voerde ook zijn eerste operationele onderschepping uit tijdens de Swords of Iron-oorlog, waarbij met succes een doelwit werd vernietigd dat richting Israël in het Rode Zeegebied was gelanceerd.

Na de ondertekening zullen miljarden NIS worden toegewezen om de start van de productie bij Israel Aerospace Industries (IAI) en aanverwante defensie-industrieën te vergemakkelijken. Volgens de overeenkomst zal de eerste 'Arrow 3'-batterij eind 2025 aan het Duitse Ministerie van Defensie worden geleverd. Naast de belangrijkste inspanningen ter ondersteuning van de kracht- en strijdkrachtopbouwprocessen van de IDF, zullen het Israëlische Ministerie van Defensie en DDR&D blijven zich inzetten voor het versterken van de strategische samenwerking met partners over de hele wereld.

Het Arrow 3-systeem is mede ontwikkeld en geproduceerd door de Israel Missile Defense Organization (IMDO) van het Israëlische Ministerie van Defensie en de United States Missile Defense Agency (MDA). Israel Aerospace Industries (IAI) is de hoofdaannemer voor de ontwikkeling en productie van het wapensysteem, de "Arrow" -interceptors en het radardetectiesysteem. Elbit Systems is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Command and Control systeem. Tomer en Rafael Advanced Systems zijn de belangrijkste onderaannemers voor de ontwikkeling en productie van de "Arrow 3"-interceptor.

308 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page