israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Ministerie van Defensie en Elbit Systems onthullen het "Edge of Tomorrow" programma


De foto toont een IDF-infanterieofficier die de SmartEye van Elbit Systems draagt, met behulp van het E-LynX digitale communicatiesysteem, op zijn arm (in het groen) een voelbare mouw voor commando-overdracht door TREKACE, en hij draagt ​​het Live Combat Training System. Krediet: Directoraat van Defensie Onderzoek en Ontwikkeling (DDR&D), Ministerie van Defensie van Israël


"Edge of Tomorrow" is een innovatief programma dat de synergie tussen gedemonteerde gevechtssoldaten en hun teams versterkt en optimale operationele waarde mogelijk maakt door numerieke en empirische processen op basis van onderzoek, simulatie, live-veldscenario's en meer.


Geavanceerde technologieën zijn geïntegreerd om een reeks missiemogelijkheden verbeteren, waaronder dodelijkheid, situationeel bewustzijn, overlevingsvermogen, uithoudingsvermogen, cognitieve belasting, blootstelling van de vijand, prestatieanalyse en simulatie, commando en controle, en meer onder gevechtssoldaten in de grondtroepen van de IDF.


Het "Edge of Tomorrow"-programma omvat genetwerkte oorlogsvoeringtechnologieën, waaronder communicatie voor het soldaat- en teamniveau, evenals op TORCH-X gebaseerde applicaties voor team- en peloton niveaus. De verschillende technologieën omvatten augmented reality brillen, een geautomatiseerd aanvalsgeweersysteem, een digitale op het hoofd gemonteerd weergavesysteem, vijandige branddetectietechnologie, een locatievolgsysteem in omgevingen met GPS-ontkenning, voelbare mouwen voor navigatie en commando-overdracht en een spraakcommandosysteem (vergelijkbaar met systemen die op smartphones worden gebruikt).


De afdeling R&D van de DDR&D heeft samen met "Elbit Systems", de integrator van het programma, en andere defensie-industrieën onlangs de mogelijkheden van het programma gedemonstreerd in een IDF-trainingscentrum. De demonstratie omvatte technologieën voor genetwerkte oorlogsvoering en omvatte een gesimuleerd operationeel scenario van kracht-op-kracht. IDF-soldaten van elite-eenheden gebruikten de draagbare technologieën en toonden aanvankelijke vaardigheden op het gebied van dodelijkheid, overlevingsvermogen en verhoogde synergie.


Luitenant-kolonel Shlomi Buskila, hoofd van de LWSOF-afdeling in de DDR&D : “'Edge of Tomorrow' is een innovatief programma dat buitengewoon uniek is dankzij onze verandering in perspectief. Het programma heeft tot doel optimale operationele waarde voor de strijdkrachten van de grondtroepen mogelijk te maken door de synergie tussen hen en hun team te versterken. Het programma omvat een breed scala aan geavanceerde technologieën die door de soldaten en hun teams worden gebruikt, wat leidt tot een geheel dat veel groter is dan de som der delen.”


Haim Delmar, EVP & General Manager van C4I & Cyber ​​bij Elbit Systems Ltd : "Het doel van dit programma is om gevechtssoldaten, teams en pelotons uit te rusten met innovatieve capaciteiten die hun overlevingsvermogen aanzienlijk zullen verbeteren en hun missie-effectiviteit zullen transformeren. De technologische oplossing die we hebben ingevoerd, is gebaseerd op een open architectuur die de maximalisatie van bewezen technologie door Elbit Systems en door andere bedrijven mogelijk maakt. Het programma zal ook technologieën bevatten die zijn ontwikkeld en aangepast om aan de behoeften van het toekomstige slagveld te voldoen, met speciale nadruk over stedelijke oorlogsvoering. We zijn er trots op deze belangrijke inspanning samen met het Ministerie van Defensie en de IDF te leiden.”

113 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws