israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Ministerie van Defensie verklaart twee geldwisselbedrijven in Gaza een terreurorganisatie


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Twee bedrijven die helpen bij het overmaken van tientallen miljoenen dollars van Iran naar Hamas zijn door Israëls minister van Defensie als terroristische organisaties aangemerkt.


De twee geldwisselbedrijven, Arab al-Zin en Al-Merkazia Lazarapa die beiden eigendom zijn van Zohir Younes Shmalach, hebben geholpen bij het overboeken van tientallen miljoenen dollars van de Iran naar Hamas, in het bijzonder naar de militaire vleugel van de terreurorganisatie.


Volgens het Israëlische Ministerie van Defensie bleek uit door de inlichtingendienst van de IDF verzamelde informatie dat de fondsen die afkomstig zijn uit Iran, worden verstrekt als onderdeel van de steun van de Iraanse Revolutionaire Garde ' Quds Force voor terreurorganisaties die tegen Israël opereren.


De fondsen werden overgemaakt "met de directe hulp" van de twee bedrijven met het "volledige bewustzijn van de verantwoordelijken" met behulp van het Hawala-mechanisme om geld te verplaatsen ten behoeve van Hamas, zei het ministerie van Defensie.


In november ondertekende Gantz een bijgewerkt administratief bevel uit februari 2020 voor de inbeslagname van $ 4.000.000 die vanuit het buitenland naar Hamas werden overgemaakt met behulp van het bedrijf Al-Merkazia Lazarapa van Shmalach.


"We zullen doorgaan met het schaden van de Iran-Hamas-as en de keten van geldovermakingen naar de militaire tak van terroristische organisaties onderbreken", zei Gantz dinsdag.


Gantz zei verder dat "het ministerie alle middelen zal gebruiken die het tot zijn beschikking heeft om enige economische activiteit van de twee bedrijven te voorkomen en zal voorkomen dat bedrijven en zakenlieden terroristische organisaties financieren die tegen de staat Israël werken."91 weergaven0 opmerkingen
 
israelnieuws