top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ministerie van Energie heeft een budget van NIS 100 miljoen voor waterstofproductie en -opslag


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Het Israëlische ministerie van Energie is van plan om gedurende vijf jaar NIS 100 miljoen (€28 miljoen) uit te geven aan een nationaal instituut voor waterstofproductie en -opslag, vertelde de hoofdwetenschapper van het ministerie donderdag op een conferentie over hernieuwbare energie in Eilat.


Inmiddels heeft het ook een proeftankstation voor waterstof opgericht in Kfar Hassidim in het noorden van Israël, zo maakte het ministerie tijdens de conferentie bekend waaraan meer dan 700 mensen van de overheid en de energie-industrie deelnamen.


De lessen die daar zijn geleerd, zullen worden verwerkt in het eerste commerciële waterstoftankstation voor vrachtwagens, dat volgend jaar met overheidssteun wordt geopend in de Haifa Bay-regio, ook in het noorden, door het Sonol gasbedrijf en het Bazan-olieconglomeraat.


De conceptregels voor het gebruik van waterstof in de transportsector worden binnenkort gepubliceerd en regelgeving voor waterstoftankstations is in de maak.


Bazan werkt ook samen met het Eilat-Eilot Renewable Energy Initiative aan een zonneveld dat zal worden gebruikt om "groene" waterstof te maken die wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen.


Shlomi Bason, de CEO van Bazan, zei dat met meer waterstoftankstations, meer voertuigen op waterstof op de Israëlische markt zouden komen.


"Autofabrikanten gaan daarheen, de markt wil het, het verbetert alles", zei hij.


Dr. Amichai Baram, Sonol's VP voor operaties en engineering beweerde dat: "terwijl auto's op weg waren naar elektrificatie door batterijen, auto's op waterstof de toekomst zijn".


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page