top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ministerie van Volksgezondheid voorstander om Covid beperkingen voor reizigers af te schaffen


Screenshot YouTube


Later op donderdag wordt het voorstel vrij zeker aangenomen, maar op woensdagavond heeft het ministerie van Volksgezondheid ingestemd met het voorstel om vrijwel alle beperkingen voor reizigers naar Israël af te schaffen, zodat toeristen weer het land in kunnen komen.


Premier Naftali Bennett zal vandaag, donderdag, een vergadering houden om zich uit te spreken over de aanbevelingen, en is naar verluidt voorstander van het opheffen van de meeste beperkingen, niet alleen voor reizigers maar ook is hij voor het afschaffen van de Groene Pas.


Het ministerie van Volksgezondheid adviseerde om de quarantaine-eis voor Israëlische reizigers die terugkeren uit het buitenland te beëindigen en om de Groene Pas vaccinatietest die vereist is bij evenementen te beëindigen.


Verder werd tijdens de vergadering op woensdagavond, waar ook de minister van Volksgezondheid Horowitz aan deelnam, besloten om de eis te beëindigen voor reizigers die uit het buitenland komen om een ​​COVID-test op de luchthaven te presenteren voordat ze aan boord gaan van een vlucht naar Israël.


Wel blijft voorlopig de (snel)test bij aankomst op Ben Gurion Airport.


Niet-gevaccineerde niet-Israëlische kinderen jonger dan 12 jaar zullen worden toegelaten mits ze worden vergezeld door gevaccineerde ouders, maar moeten in isolatie totdat ze een negatief testresultaat krijgen (vaak binnen 3-4 uur), aldus het ministerie. Niet-gevaccineerde niet-Israëli's ouder dan 12 jaar mogen voorlopig het land nog niet in, mogelijk dat dat over een paar maanden weer wordt toegestaan, afhankelijk van de ontwikkeling van de Covid situatie.


Het voorstel zoals dat vandaag wordt besproken zou mogelijk de komende week al ingaan, omdat het onderdeel is van het plan van premier Bennett om per 1 maart de meeste Corona beperkingen in Israël op te heffen, inclusief het gebruik van de Groene Pas, zoals woensdag door Hebreeuwse media werd gemeld.


Nu al kunnen niet gevaccineerde naar de meeste plekken waar eerder alleen toegang met een Groene Pas of bewijs van herstel voor nodig was.


Wel zal voorlopig de eis om beschermende maskers te dragen in gesloten publieke ruimtes en de bestaande regels voor het onderwijssysteem van kracht blijven.


74 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page