top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ministers van regering Netanyahu willen Gaza terug en nederzettingen bouwen

Screenshot video


Ik, en met mij de meerderheid van Israel, worden hier niet blij van , maar zondagavond kwamen duizenden deelnemers in Jeruzalem bijeen voor een extreemrechtse conferentie waarin werd opgeroepen tot de hervestiging van de Gazastrook en de verplaatsing van de Palestijnse bevolking die daar woont.


Onder de titel ‘Conferentie voor de overwinning van Israël – Een nederzetting brengt veiligheid: terugkeren naar de Gazastrook en Noord-Samaria’ omvatte de conferentie toespraken van vele publieke figuren, waaronder Knesset-leden en ministers van de huidige coalitieregering, maar ook rabbijnen en activisten voor de nederzettingen. , families van soldaten die momenteel in Gaza vechten, en hoofden van zuidelijke raden.


Terwijl hij in een carnavalachtige sfeer sprak, prees minister van Financiën Bezalel Smotrich, de leider van de ultranationalistische partij Religieus Zionisme, de deugden van het creëren van nieuwe nederzettingen en verklaarde: “Als God het wil, zullen we ons vestigen en zullen we zegevieren.”


Extreemrechtse minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben Gvir, leider van de extreemrechtse partij Otzma Yehudit, vertelde premier Benjamin Netanyahu en het publiek dat het “tijd was om terug te keren naar huis, naar Gush Katif” – de naam van het Israëlische nederzettingenblok in Gaza dat werd geëvacueerd. tijdens de terugtrekking van 2005.


“Ik wend mij tot u, premier Netanyahu: dit is tijd voor moedige beslissingen”, vervolgde Ben-Gvir.


Extreemrechtse minister van Financiën Bezalel Smotrich zei dat Joodse kinderen die uit Gaza werden verdreven toen Israël zich in 2005 uit de Gazastrook terugtrok, als kolonisten moeten terugkeren: “We zijn in opkomst, we hebben een natie van leeuwen [en veel kinderen] keren daarheen terug als gevechtsstrijders. moeten ervoor zorgen dat ze daarheen terugkeren als kolonisten om het volk Israël te beschermen."


Smotrich en Ben Gvir ondertekenden, samen met zes parlementsleden van de coalitie, allemaal wat het ‘Verbond van Overwinning en Vernieuwing van de Vestiging’ werd genoemd, waarin werd beloofd dat de ondertekenaars ‘Joodse nederzettingen vol leven zouden laten groeien’ in de Gazastrook.


Naast hen riep minister van Communicatie Shlomo Karhi van de regerende Likud-partij van Netanyahu ook op tot het bouwen van nederzettingen in Gaza en het ‘aanmoedigen van vrijwillige emigratie’.


Maar Karhi ging nog een stap verder dan zijn collega-ministers en zei dat de oorlog die Israël werd opgelegd door de Hamas-terreurgroep, ertoe leidde dat burgers van Gaza nu konden worden gedwongen te zeggen dat ze het gebied wilden verlaten.


Likud-minister Haim Katz zei: "Vandaag, na 18 jaar [van de terugtrekking uit Gaza], hebben we de kans om het land Israël te herbouwen en uit te breiden. Dit is onze laatste kans."


Tijdens de conferentie kregen de deelnemers details over Joodse nederzettingen, kaarten en de stadia van voorbereiding te zien, samen met oproepen aan besluitvormers om te erkennen dat een oorlogsoverwinning alleen kan worden geclaimd via de Joodse hervestiging van de Gazastrook.


Beelden van de conferentie zorgden voor veel reacties op de sociale media, waarbij critici opmerkten dat de ministers van de regering en de coalitie vrolijk aan het dansen waren terwijl er een oorlog woedde, tienduizenden Israëli's ontheemd zijn, soldaten bijna dagelijks worden gedood en 136 gijzelaars worden gegijzeld. wordt nog steeds vastgehouden door terroristen in Gaza.Netanyahu zelf was niet bij de conferentie aanwezig en gaf zaterdagavond aan dat hij tegen hervestiging van Gaza is en dat dit geen geaccepteerd overheidsbeleid is.

354 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page