israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Mohammed VI Polytechnic University President leidt delegatie naar Ben-Gurion University


BGU-president Prof. Daniel Chamovitz (links) ontvangt UM6P-president Hicham El Habti op de Marcus Family Campus in Beer-Sheva. Foto BGU


President Hicham El Habti leidde dinsdag een delegatie van tien UM6P-senior managers en onderzoekers van de Mohammed VI Polytechnic University (UM6P) naar de Ben-Gurion University of the Negev. Het bezoek volgt na een overeenkomst tussen de twee universiteiten afgelopen oktober om samen te werken aan onderzoek na de Abraham-akkoorden de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen heeft doen opleven.


De delegatie bestond uit vertegenwoordigers op hoog niveau van verschillende onderzoeksgebieden: cyber, medische diensten, landbouw, zaken, economie en meer. De twee universiteiten zullen samenwerken op verschillende gebieden die cruciaal zijn voor het overleven van de mens: voedselzekerheid, ecologisch herstel, slimme landbouw in een veranderend klimaat, water, teledetectie, alternatieve energie, ondernemerschap, durfkapitaal en andere.


De delegatie bezocht de Marcus Family Campus in Beer-Sheva en de Jacob Blaustein Institutes for Desert Research in Sde Boker.


De twee delegaties. Foto BGU


Ben-Gurion University President Prof. Daniel Chamovitz: "BGU en UM6P hebben veel gemeen. Van hun woestijnomgeving tot hun focus op toegepast onderzoek en innovatieve onderwijsmethoden, de twee universiteiten zijn zeer geschikt om samen te werken aan projecten op het gebied van duurzaamheid en klimaatverandering. Beide universiteiten streven ernaar te gedijen in de woestijn in een "groene" omgeving, en beide kijken naar buiten - gericht op het helpen van onze regio's, landen en de wereld."


Mohammed VI Polytechnic University President Hicham El Habti, "We zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking met Ben-Gurion University, een van de toonaangevende onderzoek universiteiten in Israël en een topuniversiteit wereldwijd op het gebied van duurzaamheid, naast vele andere gebieden, zal bijdragen aan ons onderzoek prioriteiten. We hebben een gezamenlijke visie om innovatief onderzoek en technologieën te bevorderen die cruciaal zijn voor de toekomst van de aarde."​
27 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws