israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Moslimarts raakte lichtgewond nadat hij een joodse man met zijn eigen lichaam had beschermdDr. Muhammad Awad na de incdient. Foto United Hatzalah


Tijdens van het geweld dat de afgelopen week talloze steden in Israël teisterde, probeerde een menigte moslims een joodse man te lynchen die de stad Tamra in Galilea binnenkwam.


Bij het incident dat woensdagavond plaatsvond, werd de Joodse man tot bloedens toe geslagen in wat leek op een lynch, totdat een moslimarts, Dr. Muhammad Awad, die vrijwilligerswerk doet bij United Hatzalah, aankwam om de gewonde man te behandelen op de plaats van geweld.


Dr. Awad zag dat de gewonde een Joodse man was en kwam fysiek tussenbeide door zijn eigen lichaam tussen de Joodse man en de moslims te plaatsen die hem sloegen.


Het slachtoffer woont in de stad Mitzpe Aviv en komt regelmatig naar de stad Tamra om boodschappen te doen. Woensdagavond eindigde zijn boodschappen doen echter nogal anders toen hij werd aangevallen door een menigte inwoners uit de stad die op straat rellen aan het maken waren. De relschoppers sloegen de joodse man met veel geweld over zijn hele lichaam terwijl hij hen smeekte hem te laten gaan en naar huis terug te keren.


Een van de omstanders riep de hulpdiensten om hulp die snel arriveerden om de man te redden, die al hevig bloedde van talloze verwondingen. Een ambulance arriveerde met vijf ambulancepersoneel en paramedici en werd geleid door Dr. Awad die in het Bnei Tzion Hospital in Haifa werkt en ook vrijwilliger als eerstehulpverlener bij United Hatzalah.


Het ambulancepersoneel slaagde er uiteindelijk in de joodse man uit de menigte te bevrijden en hem naar het Rambam-ziekenhuis in Haifa te vervoeren. Hij verkeerde in een matige tot ernstige toestand vanwege de ernstige verwondingen die hij had opgelopen.


Dr. Awad vertelde over het incident en zei: “Ik kreeg een waarschuwing dat er iemand gewond was geraakt tijdens de rellen, en dat we er naar toe moesten gaan. We wisten de identiteit van de gewonde persoon niet toen we werden uitgezonden. Toen we de scène bereikten, hoorden we dat hij Joods was. Dit maakte voor ons geen verschil, we gingen met al onze kracht verder en troffen de man aan die leed aan een steekwond in zijn nek en kneuzingen over zijn hele lichaam. Mensen bleven hem slaan. We riepen iedereen onmiddellijk te stoppen en we probeerden hem uit de woedende menigte te bevrijden. Op dat moment begonnen we zelf geraakt te worden. "


'Mensen bleven proberen hem te raken, zelfs nadat we hem in de ambulance hadden geladen. Ik bedekte hem met mijn eigen lichaam en zo redde ik zijn leven. Dit alles vond plaats in het hart van het dorp tijdens de rellen. Dit is waar auto's werden verbrand en waar het zelfs voor de politie gevaarlijk was om binnen te komen. "


Dr. Awad concludeerde: 'We hebben het leven van deze man gered en hem uit het hart van het dorp en de protesten gered. We hebben het gedaan om zijn leven te redden, zelfs wetende dat we zelf gewond zouden raken en geslagen zouden worden. "


196 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws