top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Muurschildering van 50 mtr lang en 5 mtr hoog onthuld op Ben Gurion Airport


Foto via GPO


Vandaag, dinsdag, is een enorm en ontroerend schilderij onthuld op Ben Gurion Airport, de toegangspoort tot Israël. Het werk omvat de integratie van technologische en wetenschappelijke vooruitgang in Israël.


De muurschildering is een enorm werk dat de toegangsmuur naar Israël in Terminal 3 zal bedekken, en is ongeveer 50 meter lang en 5 meter hoog.


De muurschildering is een initiatief van ILAN, dat werkt aan het versterken van de betrekkingen tussen Israël en de landen van Midden- en Zuid-Amerika en de Latijns-Amerikaanse gemeenschap in de VS, een gemeenschap die groeit in haar politieke en economische invloed.


Het stuk zal zijn reis in Israël beginnen bij de toegangspoort tot Israël, en zal worden gepresenteerd op andere locaties in Israël, plaatsen van historische en staatswaarde, evenals in de Joodse gemeenschappen over de hele wereld in Europa, Zuid-Amerika en de VS.


De muurschildering is een schilderij, grafische kunst geschilderd op een muur, afkomstig uit de Zuid-Amerikaanse en Mexicaanse kunst.


De muurschildering beschrijft 4000 jaar Joodse geschiedenis en vertelt het verhaal van het Joodse volk vanaf de schepping van Adam tot de schepping van de natie Israël, de voorvaderen van de natie, de uittocht uit Egypte, de Tempel, profeten en koningen, de ballingen in Spanje en Europa, de wijzen van Spanje en het chassidisme, de zionistische visie en realisatie, beginnend bij Herzl via alle grote zionistische activisten, Rabbi Kook en Rabbi Herzog, de Holocaust, de immigratie naar Israël en de oprichting van de staat.


Foto via GPO


Een zeer belangrijk hoofdstuk vertelt het verhaal van de staat Israël in zijn 75-jarige bestaan door zijn oprichting, ontwikkeling, oorlogen, innovatie, landschappen en wegen, zijn leiders, wetenschappers, denkers en cultuur en alle belangrijke oprichtingsgebeurtenissen van onze staat, ons volk en ons onafhankelijke land.


Het initiatief begon ongeveer een jaar geleden met de zegen van president Isaac Herzog, ter gelegenheid van de 75e verjaardag van Israël.


Foto GPO


Het stuk dat vandaag is onthuld, werd een paar maanden geleden gelanceerd in Mexico, tijdens een ceremonie die werd bijgewoond door de minister van Buitenlandse Zaken van de staat Mexico, Marcelo Eberard, de hoofden van de Joodse gemeenschappen in Zuid-Amerika, en ministers en hoogwaardigheidsbekleders .


Isaac Asa, president en oprichter van ILAN: We hadden het voorrecht om samen met de leden van de Ilan-organisatie en de leiders van de Ilan-gemeenschappen in Latijns-Amerika het meest uitgebreide en gedetailleerde artistieke muurschilderingproject (muurschildering) in de

geschiedenis van het Joodse volk en van de hele wereld - in feite is dit de enige plek ter wereld waar het erfgoed en de geschiedenis van een volk geconcentreerd is op één plek en op een toegankelijke en artistieke manier die iedereen kan begrijpen, ontroeren en meeleven met.


Het volk Israël heeft een lange weg afgelegd door de generaties lang heeft het Joodse volk waarden van moraliteit en sociale solidariteit en innovatie bijgedragen aan de hele mensheid. We hebben een complexe logistieke operatie uitgevoerd om deze muurschildering naar Israël te brengen. Wie Israël binnenkomt, zal met eigen ogen het verhaal van de geschiedenis, de toekomst en de belangrijke bijdrage van het Joodse volk en de staat Israël aan de familie van naties kunnen zien.

1.551 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page