top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Na 12 jaar heeft de familie Netanyahu in het holst van de nacht de Balfour residentie verlaten


De residentie van de premier van Israël in Balfour street, Jeruzalem. Foto Yaakov Saar/GPO


Het heeft een maand geduurd maar afgelopen nacht heeft de familie Netanyahu na 12 jaar de officiële residentie van de premier van Israël aan Balfour street in Jeruzalem, verlaten.


Zondagochtend werd dit bevestigd door een woordvoerder van de familie die zei dat "de familie heeft rond middernacht de residentie in Jeruzalem verlaten en zal voorlopig wonen in hun huis in Ceasarea totdat hun andere woning in Jeruzalem enige veiligheids aanpassingen heeft ondergaan.


De datum van het vertrek van het gezin werd eerder overeengekomen tussen Netanyahu en Bennett, die naar verwachting de woning zal gebruiken voor officiële bijeenkomsten, terwijl hij en zijn gezin in Ra'anana zullen blijven wonen vanwege hun school gaande kinderen.


Netanyahu hield in de week na de beëdiging van Bennett ten minste twee politieke evenementen in de ambtswoning. Een dag nadat Bennett aantrad, organiseerde Netanyahu een afscheidsevenement voor zijn naaste staf van het kabinet van de premier.


Een dag later ontving hij Nikki Haley, de voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, samen met de evangelische predikant John Hagee. Er werd geen eten geserveerd tijdens de evenementen, dus er waren geen extra uitgaven voor nodig, aldus bronnen die bekend zijn met de zaak.


Eerder deze week werden er bewegende vrachtwagens gezien bij de woning. Op vrijdag meldde Channel 12 dat verschillende voertuigen de woning verlieten, mogelijk auto's die behoren tot de auto's van Netanyahu als oppositieleider.


Activisten van de anti-Netanyahu-protestorganisatie " Minister van Misdaad " demonstreerden zaterdag voor de ambtswoning van de voormalige premier aan Balfour Street, en verklaarden dat "na 12 jaar van corruptie en ophitsing, Israëlische burgers het verdienen om de beschuldigde en zijn familie te zien wanneer ze de residentie verlaten".

219 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page