top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Na 19 jaar wolf te zijn geweest, kwam de tijger de ring binnen


Foto IDF-woordvoerder


Na 19 jaar waarin de 'Wolf' werd gebruikt als het belangrijkste voertuig van de jagers in IOSH, ontving de divisie vorige maand een nieuw voertuig - de 'Tigris', die de Wolf moet vervangen als het operationele voertuig in het veld.


Foto IDF-woordvoerder


De tijger behoudt verschillende kenmerken van de wolf, zoals bescherming tegen vuur en de mobiliteit van een bestuurder en acht soldaten. Maar de update van de versie is zichtbaar - er zijn spleten toegevoegd aan de Tigris waarmee vanuit het voertuig kan worden geschoten, de totale kosten zijn lager dan die van de Wolves en de bescherming van het voertuig is verbeterd. Om de nieuwe tool te gebruiken, zullen chauffeurs worden omgeschoold in de Lakish Police Department.


Foto IDF-woordvoerder


Naast de tijger zit sinds een jaar of vier ook de panter in de 'dierentuin' van de IOS-divisie. Nu, na verdieping van de eisen van het ontwerp, zijn er nieuwe mogelijkheden in de tool geïntroduceerd, zoals bescherming tegen -tankwapens en bescherming van voertuigspiegels, die in het verleden gemakkelijk kapotgingen en de werking van het gereedschap onder vuur verslechterden.


Omdat het een enorm voertuig is dat gemakkelijk plaats biedt aan maximaal 14 personen, zijn er steegjes waar de Panther niet kan komen, en daar - de nieuwe Tiger wordt naar de vlag geroepen en is al in actie gedocumenteerd toen hij het hart van Jenin binnenging in een operatie waarbij IDF-troepen de broer van Zakaria Zabeidi arresteerden, de verdachte van de ontvoering van het lichaam van Tiran Pero, de jonge man met de Al-Carmel-medaille, uit een ziekenhuis in Jenin afgelopen november


Foto IDF-woordvoerder


Al in de nabije toekomst zullen, parallel met de geleidelijke conversie van de Wolves naar andere taken, ongeveer 50 Tigers worden ontvangen, samen met meer dan 100 nieuwe Davids, die een duidelijk operationeel voordeel zullen opleveren en de troepen zullen helpen in de heetste en meest complexe plekken in de sector.

Foto IDF-woordvoerder

176 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page