israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

'Na 2 jaar weer thuis': President Isaac Herzog verwelkomt het wielerteam van Israel Start-Up Nation


Foto Haim Zach (GPO)


Gisteren, zondag, verwelkomde president Isaac Herzog het professionele wielerteam van Israel Start-Up Nation en teameigenaren Sylvan Adams en Ron Baron in zijn residence, waarmee de thuiskomst van het team werd gevierd na een "ballingschap" van twee jaar opgelegd door COVID-19.


De wielrenners, onder leiding van viervoudig winnaar van de Tour de France Chris Froome, werden voorgesteld aan de president en vertelden hem over het recente succesvolle seizoen en hun 17 internationale overwinningen, waaronder in enkele van 's werelds grootste wedstrijden.


De president heette de veertig fietsers welkom terwijl ze door de voorste poorten van de residentie van de president naar de Grote Zaal reden.


President Isaac Herzog feliciteerde de wielrenners met hun terugkeer naar Israël: “Ik hoop dat jullie het nummer één team ter wereld zullen zijn, en ik vertrouw er zelfs op dat jullie dat ook zullen zijn.” Hij voegde eraan toe: "Toen de Giro d'Italia in Israël plaatsvond, stond mijn familie op straathoeken video's naar elkaar te sturen, en het was een geweldig evenement."


Sylvan Adams, mede-eigenaar van Israel Start-Up Nation, zei dat het team ernaar streeft om in 2022 in de top vijf van de wereld te staan, en zei: “Dit is het eerste Israëlische team in de geschiedenis, in welke sport dan ook, dat meedoet in de hoogste klasse van zijn sport. We zitten in de World Tour, dat wil zeggen de Tour de France, Giro d'Italia en alle grote races. We brengen ze hier om ze kennis te laten maken met hun thuisland, om te begrijpen wat Israël is en om het te ervaren. Wij zijn ambassadeurs van het land. Ons merk is Israël en we dragen de naam Israël overal.”


Meervoudig Tour de France winnaar Chris Froome vertelde de president over de recente fietstocht van het team door de heuvels van Judea en zei: “Een van onze grootste doelen is om de Israëlische natie echt te inspireren en vooral de jonge, opkomende fietsers, de nieuwe generatie. Onze visie wordt nu gerealiseerd.”


Guy Niv, een 27-jarige wielrenner die als eerste Israëliër de Tour de France voltooide zei: “Ik ben er trots op deel uit te maken van een team dat niet lang geleden begon, met de visie van een ambitieuze man die Israël op de kaart van het wereldwijde fietsen. Ik ben er trots op deel uit te maken van een team dat een kleine ambassadeur voor Israël is geworden en Israël in een positieve internationale schijnwerpers heeft geplaatst om zijn mooie kant te laten zien. Ik ben er trots op deel uit te maken van een team dat hoop geeft aan jonge atleten, om groot te dromen. Toen ik 13 was, droomde ik groots, ik droomde van de Tour de France en vroeg mijn ouders voor mijn bar mitswa om me mee te nemen naar de wedstrijd. Dertien jaar later realiseerde ik mijn droom als de eerste Israëliër die deelnam aan de Tour de France en de Arc de Triomphe op de Champs Elysées bereikte.”


President Isaac Herzog feliciteerde Guy Niv met de prestatie en zei: "Je geeft ons een ongelooflijk gevoel van trots en we wensen je veel succes.


Ten slotte overhandigde de mede-eigenaar van het team president Isaac Herzog een verrassingsgeschenk: een wielershirt gesigneerd door alle leden van het Israel Start-Up Nation-team.


Israel Start-Up Nation (ISN) werd in 2015 opgericht als Israëls eerste professionele wielerteam (toen nog Israel Cycling Academy genoemd). Het team wil jonge atleten uit Israël en andere landen de kans geven om hun vaardigheden als renners te ontwikkelen en hun eerste stappen op weg naar professioneel wielrennen te zetten. In 2021 lanceerde ISN een initiatief genaamd "Racing for Change", dat raakt aan zaken als het milieu, veiligheid van rijders en sociale projecten.

47 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws