top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Na 9 branden op maandag heeft de IDF Hamas doelen in Gaza aangevallen


Screenshot Channel 11 News


Nadat er op maandag negen branden in het gebied rond de grens met Gaza waren ontstaan die werden veroorzaakt door brandende ballonnen uit Gaza, heeft de IDF afgelopen nacht Hamas doelen in Gaza aangevallen. Ondertussen zeiden Israëlische veiligheidsfunctionarissen dat een nieuwe oorlog met Hamas dichterbij komt en onvermijdelijk zal zijn.


Onder de aangevallen en vernietigde doelen waren de ingang van een terreur tunnel in Jabalia, een wapenfabriek van Hamas in Khan Yunis en een ondergrondse raketlanceringslocatie van Hamas die grensde aan burgerwoningen en een school in Shejaiya.


Tijdens de aanval op de terreur tunnel werd er door Hamas met machinegeweren geschoten op de vliegtuigen zonder dat ze enig doel raakten.


Hamas-functionaris Ismail Radwan veroordeelde de aanvallen en zwoer dat Hamas niet zou worden afgeschrikt. "De bombardementen zullen onze vastberadenheid om onze rechten terug te eisen alleen maar vergroten", zei hij.


Israëlische veiligheidsfunctionarissen ondertussen zeiden naar verluidt dat Israël en Hamas opnieuw op ramkoers liggen in Gaza, aangezien de terreurgroep verdere gewelddadige protesten langs de grens aanmoedigt.


De functionaris vertelde maandagavond aan Channel 12 News dat Hamas de druk op Israël probeert op te voeren door zowel de protesten aan de grens met Gaza te hervatten als de lancering van brandstichtingsballonnen vanuit de kustenclave.


Met de hernieuwde grensprotesten zal Israël gedwongen worden krachtiger te reageren om de Gazanen van het veiligheidshek te verwijderen, met als waarschijnlijk gevolg meer slachtoffers aan Palestijnse zijde, waarop Hamas zal willen reageren.


De veiligheidsfunctionaris, die sprak op voorwaarde van anonimiteit, zei dat Hamas " zich zal vergissen door te denken dat het nog steeds een totale oorlog kan vermijden".


Omdat premier Bennett dinsdagavond naar de Vereigde Staten vliegt waar hij op donderdag een ontmoeting zal hebben met president Biden, wordt niet verwacht dat er voor die tijd sprake zal zijn van grootscheepse aanvallen op Gaza.
103 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page