israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Na de brandende ballonnen heeft de IDF opnieuw doelen in Gaza aangevallen


Foto IDF woordvoerders eenheid


Nadat donderdag opnieuw branden in zuid Israël ontstonden door vanuit Gaza opgelaten ballonnen met brandende objecten eraan, heeft de IDF aan het einde van donderdagavond opnieuw Hamas doelen in Gaza aangevallen.


Daarnaast heeft de legerleiding, een maand nadat een 11-daags conflict tussen Israël en Hamas woedde, waarbij het fragiele staakt-het-vuren onder zware druk stond, de IDF opdracht gegeven zich voor te bereiden op een hervatting van de gevechten.

Foto IDF woordvoerders eenheid


De IDF heeft Hamas via Egypte te verstaan gegeven dat de brandende ballonnen een hervatting van de gevechten kunnen veroorzaken. Op Dinsdag waren er meer dan twee dozijn branden, woensdag 4 en op donderdag 8 branden op diverse plekken in zuid Israël waarbij opnieuw honderdduizenden vierkante meters kostbare landbouwgrond en natuurgebieden werden vernietigd.


Volgens Palestijnse media, en inmiddels bevestigd door de IDF, was donderdagavond een Israëlische aanval gericht op een door Hamas gecontroleerd gebouw in de Gaza-stad Beit Lahiya.


Er werden ook aanvallen gemeld op een zes verdiepingen tellend, door Hamas beheerd gebouw voor de civiele administratie in het noorden van Gaza, een Hamas-basis in de buurt van Khan Younis, een locatie in de buurt van Gaza-stad, en landbouwvelden die naar verluidt ondergrondse raketlanceerinstallaties huisvesten in het zuiden van Gaza. Er waren geen directe berichten over Palestijnse slachtoffers.

"De aanval werd uitgevoerd als reactie op het voortzetten van het lanceren van brandgevaarlijke ballonnen op Israëlisch grondgebied", zei de IDF in een verklaring.


De IDF zal doorgaan met het aanvallen van militaire capaciteiten en infrastructuur van de terreurorganisatie en houdt Hamas verantwoordelijk voor alle gebeurtenissen die plaatsvinden in de Gazastrook.104 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws