top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Na een periode van spanning plantte de Ierse ambassadeur een boom als symbool voor het versterken van de banden met Israël

De Ierse ambassadeur in Israël, Sonya McGuinness. Fotocredits - Yoav Lin, KKL-JNF fotoarchief


De Ierse ambassadeur in Israël, Sonya McGuinness, plantte tijdens een Keren Kayemet LeIsrael-Joods Nationaal Fonds-ceremonie een boom in het Ben Shemen-woud als symbool voor het versterken van de banden tussen de twee landen.

 

Tijdens de plantingsceremonie merkte de ambassadeur op: ‘We hebben sinds 7 oktober allemaal een moeilijke en traumatische periode doorgemaakt, zowel Israëli’s als wij als gasten van dit land. Vanochtend staan ​​we stil bij het feit dat er land vóór ons was en dat het zal blijven. nadat we zijn vertrokken. Als we hier samen in vrede staan, worden we eraan herinnerd dat vrede is wat ons verenigt, en niet wat ons scheidt.'

 

De plantceremonie laat zien dat er inderdaad sprake is van samenwerking tussen de twee landen.

De Ierse ambassadeur in Israël, Sonya McGuinness. Fotocredits - Yoav Lin, KKL-JNF fotoarchief


Het begin van de Swords of Iron-oorlog zorgde voor spanningen tussen Ierland en Israël, en leidde tot anti-Israëlprotesten in het Europese land, naast harde kritiek van Ierse politici. Vorige week weigerden spelers van het Ierse damesbasketbalteam hun Israëlische tegenhangers de hand te schudden vóór een wedstrijd tussen de twee partijen. Niettemin kwam de ambassadeur vandaag aanwezig om deel te nemen aan de traditionele KKL-JNF-ceremonie met als doel de banden tussen de twee landen te hernieuwen.

 

Orna Toeg, manager van de afdeling Schotland, Ierland en Zuid-Afrika voor fondsenwerving en externe betrekkingen bij KKL-JNF: “samen hebben we een boom geplant die symbool staat voor hoop, groei en een boodschap van eenheid. We zien voor onze ogen een toekomst van solidariteit en wederzijdse verantwoordelijkheid. Ik verwelkom de ambassadeur en hoop op een vruchtbare samenwerking in de toekomst tussen KKL-JNF en onze vriend Ierland".

232 weergaven0 opmerkingen
bottom of page