top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Na een proef van twee jaar zet IDF volledig vrouwelijke tankbemanningen in


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Na een grondige en uitgebreide onderzoeksprocedure die ongeveer twee jaar duurde en een trainingsperiode en een periode van aanzienlijke operationele activiteit omvatte, aanvaardde de IDF-stafchef, generaal-majoor Aviv Kochavi, de aanbeveling van de commandant van de landmacht, majoor Generaal Tamir Yedai, die heeft vastgesteld dat de ervaring van de dienst van de vrouwelijke tanksoldaten aan de grenzen met succes is beëindigd en dat ze vanaf nu in een permanente positie zullen worden ingezet


Het proces van het onderzoeken van vrouwelijke soldaten in tanks begon met het een experiment, waarvan de bevindingen verder onderzoek vereisten. In het licht hiervan werd besloten om nog een experiment te houden, waarin de mogelijkheid wordt onderzocht om tank-soldaten te integreren in het grensverdedigingssysteem, volgens gedefinieerde en duidelijke criteria. Aan het einde van verdere ervaring en onderzoek van alle professionele parameters, werd besloten om vrouwelijke soldaten in tanks in het grensverdedigingssysteem in te zetten.

Foto IDF-woordvoerderseenheid


De beslissing werd genomen in het licht van professionele en operationele overwegingen en in overeenstemming met de behoeften van het leger, en dit nadat de vrouwelijke soldaten voldeden aan de vooraf gedefinieerde criteria. De ervaring omvatte drie volledige wervings- en opleidingscycli (van stagiairs tot commando) en een periode van een jaar in operationele activiteit. De vrouwelijke soldaten voerden operationele werkzaamheden uit in de "Farn brigade" als compagnie onder het bataljon "Karkel" in de verschillende verdedigingsmissies.


De tankcompagnie zal deel uitmaken van de formatie van het Border Defense Corps als onderdeel van de versterking van de ruimtelijke verdedigingsbataljons om de aanvallen van de vijand te voorkomen en zijn capaciteiten in het grensgebied teniet te doen.


"We zijn met succes een professioneel en diepgaand proces aan het afronden", zei de IDF-stafchef, luitenant-kolonel Aviv Kochavi, "als onderdeel van het concept dat de IDF steeds meer gevechtsrollen voor vrouwen opent. Ik vertrouw erop dat de vrouwelijke tanksoldaten de grensverdedigingsmissie professioneel en met groot succes zullen uitvoeren en een belangrijk onderdeel zullen zijn van de operationele inspanningen van de IDF.

86 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page