top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Na eis van minister van Defensie Gantz zegt Abbas; Holocaust is de meest afschuwelijke misdaad"


Screenshot YouTube


Het komt allemaal als mosterd na de maaltijd. Een Duitse bondkanselier die zegt "ik walg van de buitensporige opmerkingen van de Palestijnse president Abbas" en Abbas die na een dreigement van minister van Defensie zegt: "dat de Holocaust de meest afschuwelijke misdaad in de moderne geschiedenis van de mensheid is".


Want zo ging het opeens woensdagmorgen. Nadat de Duitse bondskanselier Scholz niet alleen in Duitsland stevige kritiek over zich heen kreeg, maar ook vanuit Israël en de Verenigde Staten wegens zijn stilzwijgen na de schandalige opmerkingen van Abbas "dat het Palestijnse volk 50 maal een Holocaust heeft meegemaakt", gooide hij er maar een Tweet uit waarin hij zei " Ik walg van de buitensporige opmerkingen van de Palestijnse president Abbas. Voor ons Duitsers in het bijzonder is elke relativering van de eigenheid van de Holocaust onaanvaardbaar en onaanvaardbaar. Ik veroordeel elke poging om de misdaden van de Holocaust te ontkennen".

Nee Herr Scholz, te laat en nietszeggend.


En dan Abbas zelf, na een dreigement van minister van Defensie Gantz, kwam het Palestijnse persbureau Wafa met een verklaring dat Abbas opnieuw de Holocaust de "meest afschuwelijke misdaad in de moderne geschiedenis van de mensheid noemde", waarbij hij zou hebben benadrukt dat zijn opmerkingen niet bedoeld waren om de Holocaust te ontkennen, en het krachtig aan de kaak stelde.


Niets over zijn antwoord op een vraag tijdens de persconferentie van dinsdagavond "geen spijt te hebben van de dodelijke aanval door Palestijnse terroristen op Israëlische atleten tijdens de Olympische Spelen van München, een halve eeuw geleden".


Ook de Duitse bondskanselier repte met geen woord over de terreuraanslag in München in 1972, wat het des te duidelijker maakt dat de al 50-jaar durende strijd van de nabestaanden van de 11 vermoorde Israëlische sporters voor enige compensatie, een welhaast verloren strijd is.


Het blijkt opnieuw dat de ware Duitse aard zich niet verloochend. Hoe durf je als regering compensatie aan nabestaanden van bruut vermoorde Israëlische sporters te weigeren. Maar wel de onbeschoftheid hebben diezelfde nabestaanden uit te nodigen naar de herdenking van 50 jaar na München te komen, alsof er verder niets is gebeurd en je aan alle je verplichtingen hebt voldaan.


Is het dan gek dat diezelfde directe nabestaanden zeggen niet naar die herdenking te gaan. Vrouwen die hun man verloren, kinderen, vaak babies nog, die opeens geen vader meer hadden. Vermoord omdat ze als Joodse sportlui meededen aan de Olympische Spelen.


En dan hoor en zie je de Duitse bondskanselier zijn mond houden als de Holocaust wordt ontkend.


Ik kan niets anders zeggen dan dat de Duitse mentaliteit niet is veranderd.

174 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page