top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Na onderbreking van 3 jaar worden schoolreizen naar Polen voor Holocaust educatie weer hervat


Screenshot YouTube


Israëlische schoolreizen naar Polen voor Holocausteducatie zullen na een onderbreking van ongeveer drie jaar weer worden hervat, nu Israël en Polen een compromis hebben bereikt over beveiliging van de trips.


Naar aanleiding van de gespreksronde tussen de twee landen onder leiding van premier Netanyahu met zijn Poolse tegenhanger, en de gesprekken die minister van Buitenlandse Zaken Cohen ongeveer een maand geleden heeft gevoerd met de Poolse minister van Buitenlandse Zaken, in het kader waarvan hij probeerde een oplossing voor de hervatting van de reizen naar Polen, heeft een vertegenwoordiger van het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag aangekondigd dat Polen positief staat tegenover de hervatting van de aankomst van jongerenreizen naar Polen en hun belang erkent voor verdere vooruitgang in de bilaterale betrekkingen.


Premier Netanyahu juichte de overeenstemming toe en zei in een reactie: "Na verspilde jaren keren de jeugdreizen naar Polen terug. Er zijn veel manieren om de lessen van de Holocaust te bestuderen, maar het beste is met eigen ogen. Ik verwelkom ons succes bij de hervatting van de reizen van onze leerlingen naar Polen in om de verschrikkingen van de Holocaust van dichtbij te bestuderen.


Ik dank minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen en minister van Onderwijs Yoav Kisch voor hun bijdragen aan de inspanning. 'Weet waar je vandaan kwam en waar je heen gaat'."


Drie jaar na het stopzetten van de aankomst van jongerenreizen naar Polen, en als gevolg van de contacten onder leiding van premier Netanyahu met de Poolse regering, is de bijna een jaar durende patstelling in de bilaterale betrekkingen beëindigd; de partijen zijn het eens geworden over de hervatting van Israëlische jeugdreizen.


464 weergaven1 opmerking

1 Comment


Hans van der Laan
Hans van der Laan
Mar 08, 2023

Prima !! Hard nodig dat blijkt

Like
bottom of page