top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Na Sukkot vakantie: kinderen van kleuter-en basisscholen moeten negatieve antigenentest tonen


Ter illustratie 1e schooldag in Israël. Screenshot YouTube


Het coronakabinet heeft unaniem besloten dat kinderen op de kleuter-en basischolen in Israël, na terugkeer op school na afloop van de Sukkot vakantie een negatieve antegenentest moeten tonen voordat ze op school worden toegelaten.


Snelle tests kunnen thuis worden uitgevoerd en de resultaten zijn minder dan 15 minuten bekend. Volgens de nieuwe maatregel, die is goedgekeurd door de procureur-generaal, zullen ouders of voogden worden gevraagd om een ​​testkit op te halen bij Magen David Adom distributiesites in hun wijk en moeten na de test een verklaring ondertekenen dat de test negatief was.


Momenteel zijn er ongeveer 44.000 schoolkinderen besmet met het virus, evenals 92.000 die in quarantaine zijn, na te zijn blootgesteld aan een drager van het virus.


In de toelichting staat dat "het begin van de morbiditeitsgolf zich concentreerde op een aantal grote uitbraken, waarvan de meeste onder scholieren en studenten".


De ministers hebben vandaag ook bevestigd dat het openen van een klaslokaal in een plaats die als "rood" staat aangemerkt in strijd is met de regelgeving en een administratieve en strafrechtelijke overtreding zou zijn die bestraft kan worden met een boete van NIS 5.000 (€ 1.260) voor de eigenaren van de instelling. Volgens de voorschriften is het alleen toegestaan ​​​​als ten minste 70% van de studenten in de klas is ingeënt, anders moeten de studies in zoom worden uitgevoerd.


Al eerder bij het begin van het schooljaar op 1 september werden testkits naar alle ouders gestuurd op dat duidelijk zou zijn welke kinderen wel of niet besmet waren met Covid-19, waardoor toen ruim 8.000 scholieren besmet bleken te zijn met het coronavirus.


Deze keer zal het MDA de coordinatie op zich nemen.71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page