top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Na terugkeer uit Gaza gaan ze het bevel voeren over de volgende generatie strijders

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder op de Hebreeuwse pagina van de IDF en is geschreven door Shira Hellman.


Met het begin van de oorlog verlieten ze de militaire basis in Shizphon en raakten verwikkeld in hevige gevechten in de Gazastrook. Nu keren de trainingsstrijders van de Armored and Engineering Forces terug naar hun oorspronkelijke basis en om zich voor te bereiden om het bevel te gaan voeren over de volgende generatie strijders. De 532e Brigade vertelde over de ervaringen die zij in de Gazastrook hebben opgedaan en hoe zij de geleerde lessen in de volgende trainingen zullen invoegen.


Meer dan 80 dagen geleden hebben de strijders van de 532e Brigade, in het licht van de situatie, hun training opzij gezet en zich voorbereid op gevechten in de Gazastrook.


Of ze nu een vervolgopleiding volgden, in de officiersfase zaten of in het commandobataljon van de technische school zaten, ze gingen vanaf de eerste dag van de oorlog veldslagen voeren.


Nu, met de belangrijke gevechtservaring die ze in het veld hebben opgedaan, keren velen van hen terug om het bevel te voeren over de toekomstige strijders van de IDF.


Op 7 oktober maakten de jagers van de brigade de scherpe overgang van training naar operaties. "De uitdaging is meer mentaal dan fysiek", legt luitenant-kolonel Idan uit.

Foto IDF woordvoerder


Ondanks de complexiteit van de verandering was de taak duidelijk voor al het personeel van de pantseropleiding divisie, die blijk gaf van doordringendheid en een verlangen om te leren.


“Ze werden blootgesteld aan een nieuwe wereld van samenwerking tussen de verschillende strijdkrachten en een overgang van 0 naar 100, van training naar gevecht”, zegt luitenant-kolonel Idan. “Het is gemakkelijk om er over te praten tijdens de opleiding, maar het is veel ingewikkelder om het te implementeren."


Aan het begin van de gevechten in het noorden van de Gazastrook creëerde de brigade een logistieke as die de regelmatige toegang van troepen en uitrusting mogelijk maakt, en was zij verantwoordelijk voor de bescherming ervan. Van daaruit rukten de troepen op naar het vluchtelingenkamp Al-Shati, waar ze veel vijandelijke capaciteiten vernietigden. Daarna ontruimden ze gebieden in Jabaliya, voerden technische taken uit en namen een belangrijke rol in de gevechten in Darj Tupah.

Foto IDF woordvoerder


"Een van de taken die ze in Jabaliya kregen, was het binnenvallen van twee scholen die bekend stonden als schuilplaatsen voor IDF en terroristen. Daar slaagden de strijders erin om ongeveer 200 terroristen uit hun schuilplaats te halen en te ondervragen, van wie sommigen hadden deelgenomen aan het bloedbad van 7 oktober”, vertelt de Maj.D.


Nu keren luitenant-kolonel Idan en zijn soldaten terug met een ander belangrijk doel: de training van de volgende strijders die binnenkort de Gazastrook zullen binnenkomen, en de selectie van de juiste commandanten uit hun midden: “De training zal worden aangepast aan wat die ze in het veld hebben meegemaakt, zoals gevechten in gebieden met dicht puin. Het zal voor ons gemakkelijker zijn om ze les te geven, omdat veel inhoud ooit voornamelijk werd overgedragen ten behoeve van training - en nu twijfelen de vechters er niet aan dat alles wat ze oefenen nuttig voor hen zal zijn op het slagveld.


‘We staan ​​voor een uitdaging’, besluit de generaal-majoor, ‘om pantsers en technische strijders op te leiden terwijl de oorlog op de achtergrond ligt, is niet eenvoudig. Maar ik ben er zeker van dat we met de ervaring die we hebben opgedaan en de dingen die we in het veld hebben meegemaakt, over de middelen en vaardigheden beschikken om een ​​kwaliteitsvolle generatie strijders te vormen die de IDF naar de overwinning zullen blijven leiden.”

462 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page