top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nasrallah in zijn tweede toespraak sinds het begin van de oorlog "Felicitaties aan alle martelaren"


Screenshot YouTube


Hezbollah-secretaris-generaal Hassan Nasrallah hield vandaag (zaterdag) opnieuw een toespraak, dit keer ter gelegenheid van “Martelaardag”. Gisteren publiceerde Hezbollah een video waarin de terroristen van de organisatie raketten afschieten richting Israël, met een waarschuwingsboodschap: “Wij zullen niet tevreden hiermee zijn", meldt N12News.


Aan het begin van zijn toespraak las hij verzen uit de Koran en zegende de martelaren: 'Volgens de Thora, het Nieuwe Testament en de Koran - wie deed wat God vroeg, zal Hij hem belonen, en dit is de grote overwinning. vecht voor God, dood en word gedood. Hij is het jegens hen verplicht.


“Doden voor God is de weg naar de overwinning – het is het bloed van die martelaren die in onze regio hebben gewonnen en het zwaard van Amerika en Israël hebben verslagen, vooral in het afgelopen jaar en de afgelopen maand”, voegde Nasrallah eraan toe. "De martelaren zijn de mensen van actie en jihad, zij zijn de mensen van volharding en het grote offer, en dit is het hoogste wat er is. Zij zijn de meest loyale mensen voor God. Ze vragen niet om hun bloed en hun inspanningen."


De secretaris-generaal van Hezbollah verklaarde ook: “Ik feliciteer elke martelaar – vanaf de eerste martelaar toen het verzet in 1948 begon, en specifiek het verzet van Hezbollah, tot de laatste martelaar die vandaag werd begraven.” Nasrallah vermeldde in zijn toespraak dat 11.11 is de verjaardag van de zelfmoordaanslag in Tyrus: "Een speciale actie van hoge kwaliteit. En geweldig", zei hij, "we zagen het gezicht van Ariël Sharon, hoe bleek hij toen was."


Hassan Nasrallah hield een week geleden zijn eerste toespraak sinds het uitbreken van de oorlog . In een toespraak vanuit de bunker opende hij zijn woorden door de families van de doden van Hezbollah toe te spreken, hen verschillende keren ‘heiligen’ en ‘martelaren’ te noemen, en vroeg hij de families eraan te herinneren dat de doden ‘niet dood zijn en dat ze naast God leven."


Tijdens zijn toespraak verklaarde hij niet dat hij een oorlog tegen Israël zal beginnen, maar dreigde hij dat Hezbollah dit elk moment zou kunnen doen. “Het Libanese front is een front van solidariteit met Gaza, alle opties liggen open”, zei hij. Bovendien wendde hij zich tot de Verenigde Staten en verduidelijkte: "We zijn niet bang voor uw schepen en vliegtuigen - bereid u ook daarop voor." Volgens hem heeft Amerika de mogelijkheid om “de oorlog te stoppen”, door Israël te bevelen de aanval op Gaza te stoppen.437 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page