israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

National Geographic heeft Professor Aviad Scheinin uitgeroepen tot "Emerging Explorer"


Professor Aviad Scheinin. Foto met dank aan de Universiteit van Haifa via ISRAEL21C


National Geographic heeft Professor Aviad Scheinin van de universiteit van Haifa, uitgeroepen tot een van de 15 internationale "Emerging Explorers" voor 2021.


Scheinin, een marine natuurbeschermer, leidt het Marine Apex Predator Laboratorium van de universiteit in het Morris Kahn Marine Research Station en is de Apex Predators Principal Investigator aan de Leon Charney School of Marine Sciences.


Hij heeft twee decennia lang onderzoek gedaan naar natuurbehoud, gedragswetenschap en ecologische effecten op de lange termijn op kustdolfijnen, haaien, roggen en blauwvin tonijnen.


National Geographic citeerde Scheinin's werk aan 's werelds eerste langetermijn onderzoeksproject naar het gedrag van kustdolfijnen en omdat hij de eerste was die de aanwezigheid van grijze walvissen en valse orka's in de oostelijke Middellandse Zee opmerkte.


De enige andere Israëliër die ooit voor deze eer werd geselecteerd, was professor Beverly Goodman ,ook van de universiteit van Haifa , die de onderscheiding in 2009 ontving voor haar onderzoek naar hoe de menselijke aanwezigheid op de kusten van de aarde natuurlijke gebeurtenissen zoals tsunami's en overstromingen beïnvloedt.


Tot op heden zijn slechts zo'n 200 onderzoekers benoemd tot Emerging Explorers als onderdeel van de voortdurende inspanningen van de non-profitorganisatie om de planeet en haar hulpbronnen te documenteren, te onderwijzen en te behouden. Deze elitegroep omvat Jane Goodall en Jacques Cousteau.


"Dit is een zeer belangrijke mijlpaal voor mij", zei Scheinin. "Na 20 jaar intensief onderzoek op zee is deze grote demonstratie van internationale erkenning een opwindende en stimulerende kans die de universiteit toegang geeft tot de meest indrukwekkende geleerden in het veld."

34 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws