top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Neta Boaziz, 40: moeder van drie kinderen die dol was op muziekfestivals. Vermoord door Hamas-terroristen op het Supernova-muziekfestival op 7 oktober

Neta Boaziz Morali. Foto via Times of Israel


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those We Have Lost.


Neta Boaziz (Morali), 40, uit Rishon Lezion, werd op 7 oktober, samen met haar vriend, Shay Muzzafi, vermoord door Hamas-terroristen op het muziekfestival Supernova.


Hoewel het lichaam van Shay na een paar dagen werd geïdentificeerd, werd Neta meer dan een week als vermist beschouwd totdat haar lichaam werd teruggevonden. Ze werd op 16 oktober begraven in Rishon Lezion.


Ze laat haar drie kinderen, Ofek, Eden en Or, haar moeder Shoshana, broer Henry en zus Hen, achter. Haar vader, Pyer, stierf in 2020.


Haar vrienden en familie zeiden dat ze graag naar raves en muziekfestivals ging, en dat het haar niet kon schelen dat sommige mensen haar vertelden dat ze te oud was om dat leven voort te zetten.


Haar vriendin, Dana Israeli, merkte op dat Neta en Shay elkaar ontmoetten via een sociale groep gescheiden vrouwen, “en het was liefde op het eerste gezicht die alleen maar groeide en bloeide, jullie waren een winnend stel, geliefd en omringd door vrienden en geliefden die je aantrok naar jou toe met je ongelooflijke energie.”


Neta's goede vriendin, Rinat Bachar, merkte op dat ze bijna dagelijks van haar hoorde: ''Ik heb je zoveel te vertellen, bel me', dat is je bijna dagelijkse zin die sinds die dag niet meer is gehoord. En nu heb ik je zoveel te vertellen, maar dat kan ik niet.”


Haar zus, Hen, schreef op Facebook over het gevoel ‘je te willen bellen, maar ik weet dat niemand aan de andere kant zal opnemen.’


Hen merkte op dat de zusters ‘door de jaren heen geen gemakkelijke tijden hebben doorgemaakt, met veel ups en downs. Nu heb ik spijt van elk moment dat ik heb verspild door niet dicht bij je te zijn. Op deze momenten begrijpen we hoezeer alles in het niet valt en hoeveel niets er echt toe doet. Ik troost me met het feit dat we in een goede periode zaten, dat we met elkaar spraken, lachten en roddelden.”


In ieder geval op je laatste momenten, voegde Hen eraan toe, 'was je in Shay's armen, die je tot de laatste seconde omhelsde en beschermde, hij hield tenminste van je zoals in de films, zoals je altijd had gedroomd.'

253 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page