israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Netanyahu : "Bennett pleegt de zwendel van de eeuw"


Benjamin Netanyahu. Screenshot


Het duurde 15 minuten toen Netanyahu op de tv schermen verscheen om Bennett van repliek te dienen. Hij begon door te zeggen "Ik hoorde Bennett - hij liegt weer. Dit is de zwendel van de eeuw".


Volgens Netanyahu gaat Bennett met Lapid in zee omdat hij bij een volgende verkiezingsronde geen Knesset zetels zou behalen.


Netanyahu vervolgde door te zeggen dat "het een leugen van Bennett is door te zeggen dat ik geen opties heb een regering te vormen".


Netanyahu beweerde ook dat Bennett de "zwendel van de eeuw" uitvoert en dat de Yamina leider er alleen maar om geeft om premier te zijn.


Ok herhaalde Netanyahu zijn voorstel voor een regering waarin New Hope leider Gideon Sa'ar eerst 15 maanden als premier zal dienen, gevolgd door twee jaar Netanyahu en daarna negen maanden Bennett.


“Bennett's lege woorden waren om de stemmen van rechts naar links over te hevelen, aldus Netanyahu. "We kunnen nog steeds een rechtse regering vormen. Als we de onorthodoxe stap zetten van een regering waarin Sa’ar eerste premier is, dan ik, dan Bennett. Het klinkt krom, maar een linkse regering is veel erger”


Sa'ar en Bennett verwierpen eerder vandaag zo'n regering.


Netanyahu vervolgde door te zeggen "Bennett zei holle zinnen. Hij heeft de fraude van de eeuw begaan. Naftali, je beloften zijn zo leeg als veren. Als mensen de waarheid wisten, zou niemand anders dan jijzelf op je hebben gestemd. Het enige waar hij om geeft, is premier zijn. Hij flip-flopte 3 keer”


Netanyahu eindigde zijn toespraak door te zeggen "wie gaat er in Washington onderhandelen, wie gaat er tegen Hamas vechten? De linkse partijen in de nep regering van Lapid en Bennett?

142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws