israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Netanyahu: "de operatie gaat nog even door"


Premier Netanyahu in de Kirya in Tel Aviv op zondagmiddag, met de minister van Defensie, de stafchef van de IDF, het hoofd van de ISA, het hoofd van de Mossad en het hoofd van de Nationale Veiligheidsraad. Foto Haim Zach (GPO)


Premier Benjamin Netanyahu heeft zondagmiddag tijdens een live persconferentie op tv, gezegd dat "de operatie op volle kracht doorgaat" waarbij hij eraan toevoegde dat "het enige tijd zal duren" voordat Israël met de militaire campagne al zijn doelen heeft bereikt. Ook verdedigde Netanyahu de aanval op de media toren in Gaza stad.


Volgens de premier zijn er meer dan 1.000 doelen in Gaza geraakt, die een zware tol eisen van Hamas, waaronder hun ondergrondse "bezittingen", waarvan hij zegt dat Hamas hiermee wel een zware, maar niet complete, klap hebben gekregen.


"Geen enkele terrorist is immuun", dreigt hij, en hij merkt op dat de IDF ook "terreurtorens" heeft neergehaald, verwijzend naar de hoge gebouwen die zijn neergehaald door Israëlische luchtaanvallen waar kantoren van de terreurorganisaties in waren gevestigd.


Hij voegde er verder aan toe dat het leger er alles aan doet om het aantal burgerslachtoffers tot een minimum te beperken.


"Dit kost tijd. Er is druk, maar we krijgen serieuze steun, vooral uit de VS, zei hij. "We hebben internationale steun en we gebruiken het."


"Het geweld van het Arabische publiek is afgenomen na dagen van gevechten in gemengde Joods-Arabische steden", voegde Netanyahu er tijdens de persconferentie aan toe..


"Het zal even duren voordat het weer rustig wordt. We treden op tegen degenen die de vrede hebben verstoord. Nadat de gevechten zijn gestopt zullen we daarna de relaties tussen Joden en Arabieren rehabiliteren ”, aldus Netanyahu.


Op de vraag waarom de IDF de media toren in Gaza stad had aangevallen, zei Netanyahu: "dat er een inlichtingenbureau voor de Palestijnse terroristische organisatie was gehuisvest dat de terreuraanslagen tegen Israëlische burgers beraamt en organiseert".


“Het is dus een volkomen legitiem doelwit. Ik kan vertellen dat we alle voorzorgsmaatregelen hebben genomen om ervoor te zorgen dat er geen burgerwonden vielen, en in feite vielen er geen doden ," aldus Netanyahu.


Gevraagd naar berichten dat Hamas had ingestemd met een door Egypte bemiddeld staakt-het-vuren, maar Israël niet, zei Netanyahu: "Dat is niet wat ik weet."

160 weergaven1 opmerking
bottom of page
israelnieuws