israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Netanyahu en familie bij advocaten - peilingen tonen meerderheid bevolking tegen deal


Netanyahu in het huis van zijn advocaat. Screenshot Channel 12 News


Terwijl Benjamin Netanyahu samen met zijn vrouw en twee zoons in het huis van zijn advocaat Boaz Ben Zur, waarbij ook een andere advocaat van Netanyahu, Amit Hadad, familieadvocaat Yossi Cohen en een oude vertrouweling, Natan Eshel, spraken over de voorwaarden van de pleidooiovereenkomst toonden de drie tv-nieuwszenders peilingen waaruit bleek dat de meerderheid van de bevolking tegen een deal is en willen dat gerechtigheid plaatsvindt.


Volgens Channel 12 zou Sarah Netanyahu tegen een deal zijn, net als zijn twee zonen, waar Channel 13 aan toevoegde dat Sarah Netanyahu ervan overtuigd is dat het onwettig is dat een “bureaucraat” zoals procureur-generaal Avichai Mandelblit over de zaak zou beslissen.


Volgens beide nieuwszenders zou ze tegen een deal zijn waarbij haar man de politiek zou moeten verlaten.


De advocaten van Netanyahu dringen echter op een deal aan, bang als ze zijn dat na de voor Netanyahu belastende getuigenis van Shlomo Fiber, de getuigenis van de volgende getuige, een vroegere assistent, nog meer schade zou berokkenen.


Ondertussen toonden op zondagavond de drie nieuwszenders van Israël de uitkomst van peilingen die ze hadden laten uitvoeren waaruit bleek dat de meerderheid van de Israëlische bevolking tegen een deal is.


Zo zei 46% van de respondenten van een Channel 13-nieuwspeiling dat ze tegen een pleidooiovereenkomst waren, 29% steunde het en 25% zei dat ze het niet wisten.


Uit de opiniepeiling van Channel 12 News bleek dat 51% tegen een deal is, 30% steunt het en 19% weet het niet.


De publieke omroep Kan publiceerde vergelijkbare cijfers: 49% is van mening dat het proces van Netanyahu voor de rechtbank moet worden voortgezet, 28% steunt een pleidooiovereenkomst en 23% heeft hierover geen mening geformuleerd.
67 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws