top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Netanyahu en ministers vallen procureur-generaal aan, demonstranten worden te zacht aangepakt


Procureur-generaal Gali Baharav-Miara. Foto Wikipedia


Procureur-generaal Gali Baharav-Miara kwamtijdens de kabinetsvergadering van zondag zwaar onder vuur te liggen van premier Netanyahu en diverse ministers, die haar beschuldigden van "een te soepele houding tegen demonstranten".


Tijdens de wekelijkse regeringsvergadering zei Netanyahu dat van Baharav-Miara werd verwacht dat hij vragen zou beantwoorden over het beleid inzake "bedreigingen en schade aan overheidsfunctionarissen, oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid en niet-naleving van de wet, blokkades van wegen en illegale stakingen"


Nadat hij de AG had gevraagd hoeveel aanklachten er waren ingediend tegen demonstranten die waren gearresteerd voor het mishandelen van politieagenten, zei de extreemrechtse minister van Nationale Veiligheid, Itamar Ben-Gvir, dat het een "absolute schande" was dat slechts zes werden aangeklaagd, meldt Haaretz.


Politiecommissaris Kobi Shabtai, die ook aanwezig was bij de bijeenkomst, zei dat de schade aan politieagenten tijdens anti-gerechtelijke revisieprotesten "relatief minuscuul" was, en merkte op dat geen enkele politieagent naar het ziekenhuis hoefde te worden gebracht voor verwondingen opgelopen tijdens deze demonstraties.


Minister van Transport Miri Regev zei tegen Baharav-Miara dat protesten op de Israëlische luchthaven Ben-Gurion "onaanvaardbaar" zijn en riep de PG op om een ​​einde te maken aan "selectieve handhaving". Politiek en persoonlijke meningen, voegde ze eraan toe, mogen geen deel uitmaken van de overwegingen. Met andere woorden "jij staat aan de kant van de demonstranten".


Bezalel Smotrich ging ook tekeer tegen de PG en zei dat zijn tijd "te kostbaar is om te verspillen aan nutteloze discussies". Ook h ij beschuldigde Baharav-Miara van belangenverstrengeling en riep de regering op om de gerechtelijke revisiewet goed te keuren.


Galerijweergave openen

116 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page