israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Barak Ravid

Netanyahu ontmoet Musk te midden van controverse over antisemitisme, schrijft Barak Ravid


Elon Musk. Screenshot YouTube


De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zal Elon Musk ontmoeten in San Francisco, zei het kantoor van de Israëlische leider donderdag in een verklaring, aldus Barak Ravid in Axios.

.

Waarom het ertoe doet: de bijeenkomst, gepland voor maandag, komt terwijl Musk zich blijft richten op de Anti-Defamation League (ADL), een toonaangevende Joodse organisatie in de VS, op X, voorheen bekend als Twitter.


Kom snel op de hoogte: Musk dreigde eerder deze maand de ADL aan te klagen en beschuldigde de non-profitorganisatie zonder bewijs van het "proberen te vermoorden" X nadat de groep een piek in haatzaaiende uitlatingen op het platform had gemeld na het herstel van verboden accounts.

  • Musk heeft sindsdien een hele reeks kritische berichten geplaatst over de ADL en zich beziggehouden met degenen die antisemitische opvattingen hebben geuit.

Details : Netanyahu zal maandag Musk en andere technologieleiders ontmoeten om kunstmatige intelligentie te bespreken , aldus zijn kantoor.

  • Musk zei op X ook dat de bijeenkomst over AI zal gaan.

Flashback: Netanyahu sprak in juni met Musk, toen de miljardair verwikkeld was in een nieuwe controverse rond zijn opmerkingen tegen de joodse miljardair George Soros.

  • Het kabinet van de Israëlische premier zei destijds dat de oproep zich richtte op kunstmatige intelligentie.

Wat ze zeggen: “Niets over [de komende] bijeenkomst is bijzonder verrassend, gezien het feit dat de Israëlische technologiesector een van de meest innovatieve en dynamische ter wereld is”, zei een woordvoerder van ADL donderdag in een verklaring, volgens Reuters .

  • “Israël en de Joden zijn vaak het doelwit van hatelijke antizionistische en antisemitische scheldwoorden op Twitter/X en we hopen dat ze een productieve bijeenkomst zullen hebben en op het platform zullen praten over manieren om antisemitisme en antizionistische haatzaaiende uitlatingen te bestrijden”, voegde de woordvoerder eraan toe. .

Wat te zien : Het kabinet van de Israëlische premier bevestigde ook voor het eerst officieel dat Netanyahu volgende week president Biden zal ontmoeten aan de zijlijn van de Algemene Vergadering van de VN in New York.
72 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws