top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Netanyahu's coalitiepartner blijkt ook een zwarte lijst van ambtenaren te hebben


Noam partij leider Avi Maoz. Screenshot YouTube


Het wordt nog erger. Netanyahu's extreemrechtse coalitiepartner Avi Maoz, blijkt er niet alleen een zwarte lijst van homoseksuele media-en entertainment personen op na te houden, maar ook een zwarte lijst van ambtenaren van het ministerie van Justitie die ze als extreem-links beschouwen.


Het document noemt tientallen hoge vroegere en huidige ambtenaren in het rechtssysteem, sommigen nu leden van het academische veld, docenten en particulieren, meldt Ynet.


Het werd voor het eerst samengesteld in 2019, maar pas in juni 2022 bijgewerkt en geüpload naar de website van de partij, hoewel het niet toegankelijk is voor het grote publiek.


De partij zegt dat de genoemde personen cursussen of trainingen hebben gevolgd van organisaties die Noam beschouwt als 'deep-state actoren' of een 'schaduwregering'.

Noam beschouwt dergelijke trainingen door een maatschappelijke organisatie als negatief, inclusief cursussen van bekende academische instellingen, die de partij beschouwt als onderdeel van een kwaadaardig links netwerk.


Het toelaten van Arabische deelname aan de mainstream of het bestrijden van racisme is volgens hen een bewijs van extremisme en linkse ideologie.


Het document probeert burgers te omschrijven als politieke activisten, zelfs als ze alleen maar cursussen volgden die ooit werden gesteund door organisaties die Noam had geïdentificeerd als 'vijanden'.


Opname van Arabische burgers in de reguliere Israëlische samenleving en de beroepsbevolking, en de strijd tegen racisme is de afgelopen jaren het beleid geweest van opeenvolgende regeringen van beide zijden van de politieke scheidslijn.


Noam presenteert wat wordt gearticuleerd als een aanklacht. Ze noemen de organisatie en prominente leden en presenteren selectieve citaten die zij als bewijs van hun schuld beschouwen.


In een hoofdstuk met de titel Agents of Change: waarschuwt Noam dat organisaties en filantropische stichtingen een directe lijn hebben gevonden met ministeries door speciale trainingsprogramma's voor hoge ambtenaren op te zetten.

95 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Hans van der Laan
Hans van der Laan
Dec 27, 2022

Toenemende hoeveelheid engerds in en rondom de regering …

Like
Joop Soesan
Joop Soesan
Dec 27, 2022
Replying to

En we staan pas aan het begin......

Like
bottom of page