israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Netanyahu : 'we staan niet met een stopwatch, er is geen tijdschema voor eind aan de gevechten'


Premier Netanyahu tijdens de briefing. Foto via kantoor premier Netanyahu


Premier Benjamin Netanyahu heeft samen met minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi, een briefing voor meer dan 70 buitenlandse diplomaten en ambassadeurs gehouden, waarin hij zei dat Israël probeert om "een staat van afschrikking tegen Hamas te bereiken om een ​​einde te maken aan de gevechten", maar heeft "andere sluit andere opties niet uit zelfs als dat zou inhouden om Gaza te veroveren".


De briefing vond plaats op het militaire hoofdkwartier van de IDF, de Kirya in Tel Aviv en werd o.a. bijgewoond door diplomaten uit de Verenigde Staten, de Europese Unie, Rusland, China, India, Duitsland, Oostenrijk, Australië, Japan, Brazilië, Canada, Italië en andere landen.


Netanyahu zei ook dat de oorsprong van het huidige conflict de afgelasting van de Palestijnse verkiezingen is.


"Hamas gebruikte de gebeurtenissen van Jeruzalemdag en de situatie in Sheikh Jarrah om zijn eigen politieke belang te dienen", zei hij, eraan toevoegend "dat Israël er alles aan doet om het aantal burgerslachtoffers te minimaliseren."


Tijdens de briefing toonde de premier de diplomaten ook een kaart met het Hamas tunnelnetwerk onder Gaza.


Foto via bureau van premier Netanyahu


Na afloop van de briefing voor de ambassadeurs, vond er een gesprek met buitenlandse journalisten plaats , waar Netanyahu werd gevraagd over de pogingen om de gevechten in Gaza te beëindigen.


Netanyahu zei hierop: “we staan ​​niet met een stopwatch in de hand, we zorgen dat de doelstellingen van de operatie worden gehaald, er kan geen tijdschema worden aangekondigd voor het beëindigen van het gewapende conflict", aldus Netanyahu.


Ondertussen melden verschillende Israëlische media dat "Israël onderzoekt of de omstandigheden juist zijn om de militaire campagne tegen de Palestijnse terroristen in Gaza te stoppen, maar bereidt het zich zich ook voor op "meer dagen" van luchtaanvallen indien nodig", aldus melden deze media waarbij ze 'een militaire bron citeren'.


"We bekijken wanneer het juiste moment is voor een staakt-het-vuren", zei de bron onder voorwaarde van anonimiteit, waaraan hij toevoegde "dat Israël aan het evalueren is of zijn doel om de capaciteiten van de Hamas-heersers in Gaza te verlagen is bereikt en “of Hamas de boodschap begrijpt” dat raketaanvallen op Israël niet opnieuw kunnen terugkeren".

118 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws