top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Netanyahu weigerde gefotografeerd te worden met Ben Gvir


Screenshot Twitter video


De Israëlische oppositieleider Benjamin Netanyahu weigerde naar verluidt het podium te bestijgen tijdens een maandagavond-evenement zolang de extreemrechtse wetgever, en coalitiegenoot, Itamar Ben-Givr aanwezig was, in de hoop dat hij niet met hem op de foto zou worden gezet, melden bronnen aan de Israëlische media.


De twee woonden maandagavond een Simchat Torah evenement bij in het centrale Israëlische dorp Kfar Chabad. Het kantoor van Netanyahu vertelde de organisatoren dat hij niet zou deelnemen aan het evenement, maar naar verluidt van gedachten veranderde toen hij hoorde dat minister van Defensie Benny Gantz ook aanwezig zou zijn, aldus i24news.


Volgens deze berichten gingen verschillende organisatoren van het evenement het podium op om te proberen Ben-Gvir te verwijderen als reactie op de eisen van Netanyahu. De extreemrechtse wetgever was hier naar verluidt boos over en antwoordde: "Schaam je."


In sommige clips is te horen dat organisatoren zeggen: "Hij (Netanyahu) gaat niet omhoog als Itamar niet naar beneden gaat."

Ben-Gvir is ook te horen terwijl hij ruzie maakt met iemand die zegt: "Ik laat niemand spreken, alleen Bibi", verwijzend naar de bijnaam van de voormalige premier.


Pas nadat Ben-Gvir naar de trap gaat, stemt Netanyahu ermee in om het podium op te gaan. Ben Gvir werd naar verluidt vernederd door het incident.


Een van Netanyahu's medewerkers vertelde Ben-Gvir dat als Netanyahu samen met hem op de foto zou komen dat "de optie van een brede regering met Gantz zou voorkomen", meldden Israëlische media.

Ben-Gvir reageerde dinsdagochtend tijdens een interview dat "het publiek geen gevaarlijke regering van Gantz wil".


"Ik werd gevraagd om van het podium in Kfar Chabad te komen omdat het Netanyahu's verzoek was, en ik weet dat een van zijn adviseurs sprak over het feit dat mijn foto met hem een ​​brede regering van Gantz zou kunnen promoten," vervolgde hij en zei dat hij "teleurgesteld" was.


De factie van Ben-Gvir maakt deel uit van de partij Religieus Zionisme van Bezalel Smotrich, die naar verwachting 13 zetels zal behalen bij de volgende verkiezingen. De twee partijen kwamen samen op aandringen van Netanyahu, die vreesde dat een afzonderlijke run zou leiden tot minder zetels voor zijn rechtse blok.84 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page