top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Newsweek Magazine noemt Sheba Medical Center als een van 's werelds beste 'slimme' ziekenhuizen'


Voortbouwend op hun wereldwijde medische ranglijsten in samenwerking met Statista, het gerenommeerde internationale bedrijf voor marketing en consumentengegevens, noemde het tijdschrift Newsweek de afgelopen week Sheba Medical Center in Tel Hashomer als een van 'swerelds 'beste smart hospitals'.


Newsweek/Statista richtte zich op een elitelijst van 250 ziekenhuizen over de hele wereld om dit nieuwe onderzoek uit te voeren in de schaduw van de COVID-19-pandemie. waarbij Sheba als 's werelds 13e beste slimme ziekenhuis en nummer 1 in Israël werd gerangschikt.


"De pandemie heeft een trend versneld die al jaren in de maak is. Informatietechnologie en andere hulpmiddelen die ziekenhuizen 'slimmer' maken, zijn al een grote onderscheidende factor geworden in de meeste zorgmarkten", aldus Newsweek. "Technologie is niet alleen de beste manier voor ziekenhuizen om deze doelen te bereiken, het is misschien wel de enige manier."


Sheba Medical Center speelde een cruciale rol in het stimuleren van de wereldwijde 'slimme revolutie' toen het bijna drie jaar geleden het ARC Innovation Center (Accelerate Redesign Collaborate) oprichtte. De versnelling ervan werd versterkt tijdens de recente COVID-19-pandemie in Israël, waar telegeneeskunde een cruciale rol speelde in de patiëntenzorg, waardoor revolutionaire digitale gezondheidszorgoplossingen werden geboden die op wereldwijde schaal worden geïmplementeerd.


“Telegeneeskunde staat bovenaan de lijst van technologieën die ziekenhuizen nodig hebben. De mogelijkheid om diensten te verlenen, patiënten te monitoren en op afstand met hen te communiceren bleek tijdens de pandemie van onschatbare waarde. Telegeneeskunde kan ziekenhuizen en patiënten op andere manieren ten goede komen. Patiënten helpen terwijl ze thuis zijn, verlaagt de kosten, pakt meer problemen sneller op, vermindert infecties en maakt de gezondheidszorg comfortabeler en gemakkelijker. En door de revalidatie naar huis te verplaatsen, kunnen patiënten eerder uit het ziekenhuis worden ontslagen, "zei professor Eyal Zimlichman, Chief Innovation Officer bij Sheba Medical Center.


"Gezondheidszorgsystemen en ziekenhuizen moeten het komende decennium voorbereid zijn op een reeks uitdagingen. Daarom moeten ziekenhuizen een revolutie teweegbrengen en 'slimme baanbrekende technologieën' introduceren die de patiëntenzorg zullen verbeteren, of het nu gaat om het omgaan met een pandemie of de dagelijkse zorg”, stelt professor Yitshak Kreiss, directeur-generaal van het Sheba Medical Center.


"Als een in de Top 10 van 's werelds beste ziekenhuizen, blijft Sheba Medical Center het gezicht van de futuristische geneeskunde opnieuw vormgeven. Ik ben vooral trots om samen te werken met onze topdokters, die een integrale rol hebben gespeeld bij het transformeren van Sheba in een erkend 'Smart Hospital' en die een revolutie teweegbrengen in de gezondheidszorg op wereldschaal."52 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page