top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

NGO Monitor Co-Sponsor Panel op de 'ICT World Summit on Counter-Terrorism'


Foto via NGO Monitor


NGO Monitor was medesponsor van een panel over “NGO's en terrorisme: een tweesnijdend zwaard” op de prestigieuze World Summit van het International Institute for Counter-Terrorism (Reichman Universiteit).


Op het forum waren deskundigen uit Israël en Europa aanwezig, waaronder Antonio Lopez-Isturiz White, voorzitter van de delegatie in Israël en lid van de Commissie buitenlandse zaken van het Europees Parlement (via video); Belgisch parlementslid Theo Francken; Dr. Einat Wilf, voormalig lid van de Knesset en een vooraanstaand auteur; en directeur-generaal bij de Israëlische Money Laundering and Terror Financing Prohibition Authority Adv. Ilit Ostrovitch-Levi.


In zijn openingstoespraak benadrukte NGO Monitor-voorzitter Gerald Steinberg het belang van het schenken van “meer aandacht aan de noodzaak van due diligence”, vooral als het gaat om “NGO’s die door de overheid worden gefinancierd en opereren binnen door terreur gecontroleerde entiteiten” zoals Gaza.

NGO Monitor-voorzitter Gerald Steinberg. Foto via NGO Monitor


De jaarlijkse top is de belangrijkste bijeenkomst op het gebied van terrorismebestrijding. De bijeenkomst werd bijgewoond door ruim 1.400 topbeslissers, defensiefunctionarissen, vooraanstaande academische wetenschappers en leiders uit de veiligheidsindustrie van over de hele wereld.


Net als voorgaande jaren hebben de expertise en het baanbrekende onderzoek van NGO Monitor aanzienlijk bijgedragen aan deze belangrijke conferentie. We hebben de rol van Palestijnse NGO's bij de verdere radicalisering van het conflict en de dreiging die zij vormen voor de veiligheid van Israël op de agenda kunnen zetten.


Foto via NGO Monitor


NGO Monitor heeft een gedetailleerde visuele kaart gemaakt die de reikwijdte en intensiteit weergeeft van de NGO-campagne gericht op de IHRA-definitie van antisemitisme. De IHRA-definitie is de meest algemeen aanvaarde definitie van antisemitisme, overgenomen door veertig regeringen en duizenden intergouvernementele en lokale instellingen.


Uit onze gegevens, die betrekking hebben op 345 NGO’s en 45 individuele campagnes, blijkt dat 52% van de campagnes gericht was op het ontmoedigen van regeringen en intergouvernementele instellingen (zoals de Verenigde Naties) om resoluties, actieplannen of interne regelgeving aan te nemen om antisemitisme te bestrijden. De anderen maken deel uit van grotere inspanningen om de publieke opinie te beïnvloeden of zich te richten op beroepsorganisaties, zoals de American Bar Association en universiteiten.


29 weergaven0 opmerkingen

Komentarze


bottom of page