top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

NGO Monitor confronteert Europese regeringen met BDS banden van NGO's


Foto NGO Monitor


Van Berlijn en Den Haag tot de Verenigde Naties (Genève), de afgelopen twee maanden werd NGO Monitor uitgenodigd om zijn expertise te delen over de toenemende dreiging die uitgaat van aan terrorisme gelinkte NGO's en hun invloed op het publieke debat.


NGO Monitor presenteerden hun onderzoek aan parlementsleden, experts, gemeenschapsleiders en studenten, en speelden een cruciale rol bij het vergroten van het bewustzijn over de noodzaak om te stoppen met het financieren van antisemitische en door terrorisme aangewezen ngo's.


Deze voortdurende activiteit had een grote impact, waarbij ons onderzoek een cruciale rol speelde bij het blootleggen en stoppen van creditcarddonaties aan een grote aan terrorisme gelieerde ngo.


Het volledige rapport is hier te lezen.


Nederland


Foto NGO Monitor


Juridisch adviseur van NGO Monitor Anne Herzberg was in Den Haag om een ​​presentatie te geven op Thinc's "International Conference: Israel on Trial" over de politieke en juridische strijd tegen Israël in de VN en andere instellingen. Ze gaf drie verschillende lezingen voor een grote verscheidenheid aan experts en maakte een einde aan de smaad van de apartheid, de vervalsing van de geschiedenis en de minachting van de joodse cultuur, naar voren gebracht door Human Rights Watch, Amnesty en door de EU gefinancierde Palestijnse ngo's.


In de nasleep van de lokale Israel Apartheid Week hield NGO Monitor Director of Communications Itai Reuveni een lezing, "Analyzing Current NGO Approaches to the Israeli-Palestinian Context: A Discussion on Apartheid and Its Definition," in Nederland met Stand With Us Nederland en SIB-Groningen voor 60 studenten van de Rijksuniversiteit Groningen, waaronder de leiders van de plaatselijke BDS-afdeling.


Duitsland


Vice-president Olga Deutsch van NGO Monitor was in Berlijn om ons nieuwe rapport over Duitse financiering aan aan terrorisme gelieerde NGO's te presenteren. Ze informeerde parlementsleden uit het hele politieke spectrum en vestigde hun aandacht op de lokale dreiging die het PFLP-netwerk vormt in Duitsland, met name door de operaties van een door terreur aangewezen ngo, Samidoun. Ons rapport was even relevant voor gekozen functionarissen die zich bezighouden met buitenlandse betrekkingen, als voor experts op het gebied van binnenlandse veiligheid en binnenlandse veiligheid. Olga gaf een presentatie georganiseerd door de afdeling Duits-Israëlische Vereniging Berlijn, samen met het Duitse parlementslid Frank Rosentritt Mueller.


Tijdens haar reis kwam ze een voorbeeld tegen van het soort radicalisering waar ze het over had: Samidoun maakte reclame voor een voetbaltoernooi dat terreur en haat verheerlijkte, met teams vernoemd naar Palestijnse terreurgroepen, en hield een anti-Israëldemonstratie voor de Bondsdag terwijl Olga had daar vergaderingen.


Europees parlement


Foto NGO Monitor

Itai Reuveni, communicatiedirecteur van NGO Monitor, sprak in het Europees Parlement op een symposium "Stop ondersteuning van extremisme", georganiseerd door de Internationale Beweging voor vrede en coëxistentie. Het evenement werd georganiseerd als reactie op de toenemende dreiging die uitgaat van aan terrorisme gerelateerde ngo's en werd mede georganiseerd door verschillende leden van het Europees Parlement uit het hele politieke spectrum. Itai presenteerde het exclusieve diepgaande onderzoek van NGO Monitor en ging in op de gevaren: “Europa kan niet tolereren dat een extremistische terreurgroep het publiek aanzet tot geweld. Samidoun is een van de vele voorbeelden. Het is de verantwoordelijkheid van Europa om ervoor te zorgen dat groepen als Samidoun niet het publieke debat leiden.”


Onder de deelnemers waren: Europarlementariër Antonio López-Istúriez (EVP), Europarlementariër Costas Mavrides (S&D), Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (ECR), Europarlementariër Lukas Mandl (EVP), mededirecteur van de Internationale Raad voor Diplomatie en Dialoog Eric Gozlan , en voorzitter van de Franse Conferentie van Imams Hassan Chalghoumi.België


Foto NGO Monitor


NGO Monitor lichtte leden van het federale parlement van België in over overheidsfinanciering aan ngo's die betrokken zijn bij BDS, antisemitisme en terreur, en besprak het uitgesproken gebrek aan transparantie van de regering. Zoals gemeld door de Belgische media, veroordeelden een aantal anti-Israëlische ngo's en parlementsleden het bezoek van NGO Monitor en benadrukten ze het belang van onze impact.

168 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page