top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuw farmaceutisch partnerschap om nieuwe nano-oogmedicatie te maken


Afbeelding door stefamerpik op Freepik


Een nieuw farmaceutisch bedrijf genaamd BNS Ophthalmics (BNSO) - gevormd door een samenwerking tussen het Israëlische bedrijf BioNanoSim voor het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen op het gebied van nanotechnologie en het Griekse farmaceutische bedrijf Rafarm - zal nanotechnologie gebruiken om nieuwe behandelingen voor ernstige oogaandoeningen te ontwikkelen.


Gezamenlijk opgericht door prof. Simon Benita en Yissum , het bedrijf voor technologieoverdracht van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, is het eerste product van BNS dat in ontwikkeling is BNSO-1.


Dankzij deze nanoformulering kan het krachtige ontstekingsremmende medicijn Tacrolimus - een onstabiel, niet in water oplosbaar medicijn dat het hoornvlies niet kan doordringen - in de ogen worden aangebracht voor de behandeling van een breed scala aan oogaandoeningen.


BNSO start later dit jaar een klinische fase I/IIA-studie van BNSO-1 bij patiënten met chronische anterieure uveïtis. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft voor deze indicatie de status van weesgeneesmiddel toegekend. Als de klinische resultaten positief zijn, kan het bedrijf worden goedgekeurd voor een versneld regulatoir goedkeuringstraject.


Het team van het nieuw gevormde BNS Ophthalmics. Foto met dank aan BNSO via ISRAEL21c


BNSO heeft twee aanvullende preklinische behandelingen in de pijplijn, beide uitgevonden door Benita en ontwikkeld door BNS.


De eerste is een innovatieve toedieningstechnologie die een intravitreale injectie met verlengde afgifte van een steroïde-derivaat mogelijk maakt (zonder de intra-oculaire druk te beïnvloeden) voor macula-oedeem en leeftijdsgebonden maculadegeneratie. De andere is een nieuw actueel medicijn voor droge ogen.


BNS zal haar intellectuele eigendom en R&D-expertise inbrengen in BNSO. Rafarm zal financiering en infrastructuur bieden voor ontwikkeling, productie en distributie op commerciële schaal.


“Bij BNS synthetiseren we nieuwe chemische entiteiten en ontwikkelen we innovatieve leveringsbenaderingen om enkele van de grootste uitdagingen in de gezondheidszorg aan te pakken. BNSO zal onze gepatenteerde dragertechnologieën gebruiken om de afgifte, stabiliteit en bioactiviteit van geneesmiddelen in meerdere oculaire segmenten te verbeteren”, aldus Benita.


"Onze samenwerking met BNS, die we erkennen als een leider op het gebied van nanotechnologie, markeert een belangrijke mijlpaal van Rafarm op het gebied van innovatieve technologieën", aldus VP Aris Mitsopoulos. "We zijn erg trots op de oprichting van BNS Ophthalmics, een bedrijf dat de capaciteiten van Rafarm op het gebied van innovatie verbetert en bijdraagt ​​aan het dekken van onvervulde therapeutische behoeften in de oogheelkunde."
52 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page