top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuw koosjer recept - Baby lamskoteletjes met gremolata


Foto via kosher.com


Het is donderdag en zoals gebruikelijk weer tijd voor een nieuw koosjer recept, deze keer baby lamskoteletjes met gremolata dat wij vonden op kosher.com .


Nu zult u mogelijk meteen vragen wat gremolate is, wel heel simpel meng citroenzeste met knoflook en peterselie, en je hebt gremolata.


In de gremolata draait het allemaal om de verse peterselie. Neem een groot handvol van de platte variant. Zorg dat de peterselie niet te nat is. Zo gaat het snijden makkelijker.


Daarnaast heb je citroenzeste nodig, bij voorkeur van een onbehandelde citroen. Zo ben je zeker dat de schil helemaal schoon is. Met nog een teentje knoflook en wat olijfolie ben je helemaal klaar om gremolata te maken.


De lamskoteletten aanbraden is een snelle en gemakkelijke manier om ze te koken en hun heerlijke smaak te behouden! De lamskoteletten worden gemixt met een knapperige, smaakvolle gremolata die het lamsvlees prachtig aanvult.


Ingrediënten


6 tot 8 lamskoteletjes (afhankelijk van het aantal personen meer of minder)


(Manischewitz koosjer) zout, naar smaak


Versgemalen (Gefen) zwarte peper, naar smaak


Gremolata

1 bosje peterselie vrij van insecten


Schil van 1 citroen


1/4 kop pistachenoten, klein hakken


1 eetlepel (Tuscanini) olijfolie


(Koosjer) zout, naar smaak


Versgemalen (Gefen) zwarte peper, naar smaak


Bereidingswijze lamskoteletten


Kruid met peper en zout. Verhit de koekenpan met een halve theelepel olie tot middelhoog - heet maar niet rokend. Verminder de hitte.


Bak lamskoteletten drie minuten aan de ene kant en draai ze om en bak nog eens drie minuten aan de andere kant voor medium rare. Bestrooi voor het serveren met gremolata (zie hieronder).


Bereidingswijze Gremolata


Hak de peterselie fijn. Doe de overige ingrediënten in een kom en meng goed. Breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page