top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuw koosjer recept - BBQ Kip Pitas


Foto via kosher.com


Het is weer donderdag dus zoals u bent gewend een nieuw koosjer recept, deze keer BBQ kip pita's volgens een recept dat we vonden op kosher.com .


Een makkelijk te breiden recept en o zo lekker.


Ingrediënten


500 gram kipfilets zonder vel, zonder botten (afhankelijk van het aantal personen)


1 fles van een halve liter (Gefen) BBQ-saus


4 pitabroodjes (afhankelijk van het aantal personen)


1/2 kopje (Gefen Original) Mayonaise om te serveren


1/2 kopje water


vers gehakte koriander


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor om te grillen en bekleed een bakplaat met Gefen Perkamentpapier. Leg vier pitabroodjes op het bakpapier en zet apart.


Klop in een middelgrote kom een ​​kwart kopje BBQ-saus en een half kopje mayonaise door elkaar en zet opzij.


Giet de resterende BBQ-saus in een middelgrote pan met een half kopje water en voeg de kip toe. Zorg dat de kip bedekt is met saus. Breng de saus aan de kook en vervolgens op laag vuur. Bedek de pan en laat de kip koken tot ze net gaar is, ongeveer 10 minuten.


Haal de kip eruit, maar laat de pan met saus op het vuur staan ​​zodat deze wat indikt. Leg de kip op een snijplank om 10 minuten te rusten. Gebruik twee vorken om de kip uit elkaar te halen. Doe de gesnipperde kip terug in de saus en schep om.


Verdeel ongeveer drie eetlepels van het BBQ-/mayonaisemengsel over elke pitabroodje en bedek met een kwart van de kip. Herhaal dit voor de overige pitabroodjes. Rooster in de buurt van het verwarmingselement gedurende drie tot vijf minuten tot de randen van de kip bruin zijn.


Haal uit de oven en gebruik (Gefen Original) mayonaise om over het hele pitabroodje te sprenkelen. Garneer met gehakte koriander. Serveer heel of in vieren gesneden.46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page