top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuw koosjer recept - Gekarameliseerde kip met citroen


Foto kosher.com


Het is donderdag dus zoals gebruikelijk, weer tij voor een nieuw koosjer recept. Deze week is een gekarameliseerde kip met citroen, wat ik zeker een aanrader noem. Ook dit recept vond ik weer op kosher.com .


Ingrediënten


2 kippen in achtten gesneden


olie


goudbruin paneermeel (ongekruid)


1/3 kopje vers citroensap


3/4 kop suiker


2 eetlepels water


1 verse citroen, uitgeperst, om op het einde toe te voegen


Bereidingswijze


Was de stukjes kip en dep ze droog. Smeer in met een beetje olie en bestrooi met paneermeel. Leg in een enkele laag in een grote bak- of braadpan. Dek goed af en bak anderhalf uur op 180 graden Celsius. Dek af en bak gedurende 10 minuten.


Giet tijdens het bakken de suiker in een ondiepe pan. Kook op middelhoog vuur tot de suiker vloeibaar wordt en karamelbruin wordt. Het is beter om het niet te mengen. Pas maar op, anders verbrandt het. Dit gebeurt vrij snel.


Haal de kip uit de oven en schep de siroop erover, zorg ervoor dat elk stuk bedekt is. Zet terug in de oven en bak onafgedekt 20 minuten verder. Giet het verse citroensap over de kip en bak nog een paar minuten. Genieten!


Voeg voorzichtig het citroensap en het water toe en zet het vuur laag. Mix tot het een dikke siroop wordt. Dit gaat het beste met een houten lepel. De suiker zal waarschijnlijk hard worden bij impact, maar zal uiteindelijk vloeibaar worden.

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page