top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuw koosjer recept - Hawaiiaanse BBQ-kippizza


Foto Hudi Greenberger via kosher.com


Het is donderdag dus zoals gebruikelijk een nieuw koosjer recept, deze week Hawaiiaanse BBQ-kippizza dat we ook deze keer weer vonden op kosher.com


Ingrediënten


6 kipkoteletten van 110 gram , in dunne plakjes gesneden


1 eetlepel (Tuscanini) olijfolie


1 theelepel (Haddar) koosjer zout


2 deegballetjes van 225 gram (in de winkel gekocht of zelfgemaakt )


gesneden ananas


gesneden jalapeño


gesneden kerstomaatjes


1 kopje (Gefen) eendsaus


1 kopje barbecuesaus plus beetje extra voor de topping


Bereidingswijze saus


Combineer eendsaus en barbecuesaus en zet opzij


Bereidingswijze kip


Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Bestrijk de kip met olijfolie en breng op smaak met koosjer zout.

Grill ongeveer twee minuten per kant op hoog vuur en snijd of blokjes.


Bereidingswijze geheel


Verwarm uw pizzasteen of pizzastaal zo heet als uw grill gedurende 20-30 minuten. Schakel vervolgens 5-10 minuten voordat u gaat bakken het vuur uit dat zich direct onder de steen bevindt. Anders loop je het risico dat de bodem van de pizza verbrandt (vraag me hoe ik dat weet). Laat de andere vlammen op volle sterkte staan.


Om de pizza's te maken, bestrijkt u de deegballen vóór gebruik met bloem. Gebruik vervolgens uw vingertoppen op een goed met bloem bestrooid oppervlak om het midden van de balletjes plat te drukken en langzaam naar buiten te bewegen om een ​​korst te vormen.


Begin dan voorzichtig met het uitrekken van het deeg. Werk langzaam! Gescheurd deeg maakt een puinhoop en is onmogelijk om op en van de grill te krijgen. Met een deeg van 200 gram zou je een taart van 20 tot 23 cm moeten krijgen.


Bestrijk met saus en daarna met andere toppings. Laat het niet te lang zitten. Zet hem zo snel mogelijk op de grill/steen/staal! Investeren in een pizzaschep zal uw werk duizend keer eenvoudiger maken.


Doe het deksel van uw grill naar beneden en laat hem daar 4 à 5 minuten liggen voordat u gaat kijken. Hierdoor blijft de warmte binnen de grill, waardoor de bovenkant van de pizza ook kan bakken.


Controleer op gaarheid. Ik kan je geen specifieke tijd of temperatuur geven, omdat ik nog nooit twee grills ben tegengekomen die zelfs maar in de buurt van hetzelfde koken. Dit kan wat vallen en opstaan ​​vereisen. Het goede nieuws is dat het, afgezien van het verbranden ervan, heel moeilijk is om het te verpesten. Als het nog niet 100% gebakken is, laat het dan gewoon langer staan.


Besprenkel voor het serveren met nog meer barbecuesaus.


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page