top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuw koosjer recept - in rode wijn gestoofde korte ribben


Foto via kosher.com


Het is donderdag dus tijd voor een nieuw koosjer recept, deze keer zijn het in rode wijn gestoofde korte ribben dat we ook deze keer weer vinden bij kosher.com.


En wie houdt er nu niet van een perfect gebakken, in je mond smeltende, superhartige en heerlijke short rib. Deze lijken alleen maar intimiderend vanwege hoe heerlijk ze eruitzien. In werkelijkheid zijn ze een van de gemakkelijkste, bijna onfeilbare vleeswaren die je kunt maken en serveren!


Ingrediënten


24 korte ribben (meer of minder naar gelang aantal personen)


2 eetlepels koosjer zout

1 eetlepel grove zwarte peper

2 eetlepels neutrale olie (avocado/canola)


2 wortelen, geschild en in blokjes gesneden


2 stengels bleekselderij, geschild en in blokjes gesneden


1 gele ui, gesnipperd


2 eetlepels (Tuscanini) tomatenpuree


1 laurierblad


2 takjes tijm


3 eetlepels bloe

2 en 1/2 kopjes (Tuscanini) rode kookwijn


1 (50 gram) doos (Tuscanini) tomatensaus


1 en 1/2 kopjes kippenbouillon


Zout, naar smaak


Peper naar smaak


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 162* graden Celsius en vet een zeer grote en diepe schaal licht in. Kruid de korte ribben aan alle kanten met zout en peper.


Verwarm een ​​grote zware pan voor op middelhoog vuur. Voeg olie toe en schroei de korte ribben in porties aan alle zes kanten tot ze diepbruin zijn. Leg de aangebraden korte ribben in de voorbereide ovenschaal. Als ze allemaal aangebraden zijn, giet je de pan af en laat je slechts een paar eetlepels vet over.


Voeg wortelen, bleekselderij en ui toe en roer ongeveer vijf minuten tot ze zacht beginnen te worden. Verplaats de groenten naar de zijkanten van de pan en voeg tomatenpuree toe. Roer en voeg langzaam groenten toe. Bestrooi met bloem en roer opnieuw gedurende twee minuten om de bloem te laten koken. Voeg wijn, laurier en tijm toe. Gebruik een houten lepel om te mengen en zorg ervoor dat u alle stukjes op de bodem van de pan schraapt.


Kook gedurende vier minuten om de wijn iets in te laten trekken en in te dikken. Schenk de saus en de bouillon erbij en roer door. Breng het mengsel aan de kook, proef het en voeg eventueel een snufje zout en peper toe. Schenk de saus over de korte ribben.


Bedek de pan met een laag Gefen Perkament en wikkel het vervolgens stevig in met folie. Zet in de oven en bak ongeveer drie uur (de tijd hangt af van de grootte van je ribben), controleer ze na twee uur en daarna elke 30 minuten. Ze zijn klaar als de spareribs gaar zijn! Serveer over aardappelpuree of met lekker knapperig brood.

75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page