top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuw koosjer recept - kip met gekarameliseerde ui, honing en kastanje


Foto via kosher.com


Het is weer donderdag, dus tijd voor een nieuw koosjer recept. Deze week iets anders, namelijk kip met gekarameliseerde ui, honing en kastanje.

Ook dit recept vonden we op kosher.com.


Ingrediënten


10 tot 14 stuks kip


8 grote of 10 middelgrote uien, in dunne plakjes gesneden


1 kopje (Gefen) honing


1 tot 2 eetlepels olie


1 tot 2 kopjes (Gefen) geroosterde kastanjes


zout


peper


Bereidingswijze


Voeg uien en honing toe in een grote, diepe pan met antiaanbaklaag.


Kook op middelhoog vuur gedurende ongeveer 30 tot 45 minuten tot ze gekarameliseerd en bruin zijn. (In eerste instantie zullen de uien veel water vrijgeven, maar uiteindelijk zal het water verdampen. Blijf roeren tijdens het koken en je krijgt diep goudbruine uien).


Terwijl de uien koken, breng je de kip op smaak met zout, peper en olie en plaats je hem in een enkele laag in een braadpan met een goed sluitend deksel.


Zodra de uien klaar zijn, giet je het gekarameliseerde uien- en honingmengsel over de kip en verdeel het gelijkmatig over alle stukken.


Dek af en bak op 175* graden Celsius gedurende een uur en 20 minuten.


Voeg de kastanjes toe en stop ze met een lepel onder de uien en rond de kip. Dek af en bak nog eens 20 tot 40 minuten tot het diep gekaramelliseerd, goudbruin en gaar is.


Opmerkingen:

Dit bevriest heel goed – zorg er wel voor dat je het dubbel inpakt. Je kunt het uienmengsel ook van tevoren klaarmaken, en de kip erop leggen en koken als hij klaar is.

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page