top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuw koosjer recept - Krokante zoete aardappelsticks


Foto via kosher.com


Het is donderdag, dus tijd voor een nieuw koosjer recept. Deze keer voldoe ik aan de verzoeken van vegetariërs, die regelmatig vragen om een koosjer recept wat zij ook kunnen maken.


Dus is het deze week een vegetarisch recept, wat we ook deze keer vonden op kosher.com, en wel krokante zoete aardappelsticks.


Deze zijn gewoon geweldig! Zacht, krokant en knapperig tegelijk. Vol heerlijke smaak. Vers gemaakt smaken ze het lekkerst, maar ze kunnen zeker ook de volgende dag opgewarmd en gegeten worden.


Ingrediënten


2 middelgrote/grote zoete aardappelen, geschild (ongeveer 550 gram)


1/3 kopje (Gefen) eenden saus


2 eetlepels (Bartenura) Olijfolie


1 theelepel knoflookpoeder


1 theelepel paprikapoeder (bij voorkeur in olie)

Zout, naar smaak

Peper, naar smaak


Ongeveer 2 kopjes (Gefen) gemalen hazelnoten


Bereidingswijze


Snijd de zoete aardappelen in lange, dunne frietjes van gelijke grootte. Leg ze in een grote kom met ijswater en laat ze minimaal een uur, maar nog beter een nacht, weken. Giet ze af en keer om op een theedoek. Droog goed.


Bereid een grote bakplaat voor, bekleed met perkamentpapier en besproeid met olijfoliespray. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.


Meng de eenden saus, olijfolie, knoflookpoeder, paprika, zout en peper in een kleine kom. Giet gemalen noten op een plat bord. Doop elk gebraden gerecht in het natte mengsel en vervolgens in de noten. Leg op de voorbereide bakplaat. De frietjes moeten in een gelijkmatige laag worden uitgespreid, niet overlappend, om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig garen. Bak gedurende 15 minuten.


Verlaag de oventemperatuur tot 200 graden Celsius. Draai de frietjes om met een spatel en keer terug naar de oven. Bak nog 10 minuten, of tot ze zacht en krokant zijn. Als ze te bruin worden, dek ze dan losjes af met bakpapier.99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page