top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuw koosjer recept - Ribeye steak met zwarte peper


Foto via kosher.com


Het is weer donderdag, dus zoals gebruikelijk, een nieuw koosjer recept. Deze week wordt het een recept voor een ribeye steak met zwarte peper, wat wij vonden op kosher.com.


Het is zo'n beetje een klassieke combinatie waarbij je weet dat je niet fout kunt gaan. Het is supergemakkelijk en komt er geweldig uit. Het kost ook slechts vijf minuten 'hands-on tijd', wat een super bonus is!


Ingrediënten


500 gram tot 1 kilo ribeye steaks (ongeveer 1,3 cm dik)

3 eetlepels (Szechuan) peperkorrels

3 eetlepels honing van goede kwaliteit (bij voorkeur rauw)

1 teentje verse knoflook, gepeld en geraspt

1/2 theelepel (koosjer) Zout

3 eetlepels (Gefen) olijfolie, plus meer voor de pan

tijmblaadjes, indien gewenst

Bereidingswijze


Verwarm de peperkorrels in een droge, grote koekenpan met zware bodem op laag tot middelhoog vuur, af en toe opschudden, totdat ze geurig beginnen te ruiken, na ongeveer twee tot drie minuten. Laat afkoelen.


Voeg in een grote zak met ritssluiting de steaks, de afgekoelde peperkorrels, honing, knoflook, zout en olie toe. Schud de zak om ervoor te zorgen dat de hele steak marineert. Laat ongeveer 30 minuten (en maximaal acht uur) op kamertemperatuur staan.


Verhit dezelfde pan die wordt gebruikt om de peperkorrels op middelhoog vuur te roosteren tot je je hand niet meer dan vijf centimeter erboven kunt houden zonder weg te trekken. Voeg genoeg olie toe om de bodem van de pan te bedekken.


Leg één steak van je af in de pan en verschuif de steak anderhalve minuut niet zodat je een mooie korst krijgt. Zodra deze korst is gevormd, draai je de biefstuk naar de andere kant en bak je hem nog anderhalve minuut of tot er een mooie korst ontstaat.


Haal de steak van het vuur en laat 10 minuten rusten voordat je hem bestrooit met zout en tijmblaadjes en serveer


Doe daarna het zelfde met de andere steaks.

75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page