top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuw koosjer recept -- Silan kip voor Rosh Hashana


Foto via kosher.com


Het is donderdag dus zoals gebruikelijk tijd voor een nieuw koosjer recept en deze keer met het oog op het komende Rosh Hashana (Joods nieuwsjaar) iet zoetigs voor een zoet nieuwjaar.


Silan, ook wel dadelhoning genoemd, is een van mijn favoriete zoetstoffen. Het heeft een donkere kastanjekleur en hier omhult het de kip in een glanzende saus die net zo verrukkelijk is als hij eruitziet. Hoewel je je misschien kunt voorstellen dat het te zoet zou zijn, komt het gerecht mooi uitgebalanceerd uit, dankzij de knoflook en sjalotten, en past het goed bij bruine rijst, couscous of quinoa. Ook dit recept vonden we weer op kosher.com.


Ingrediënten Kip


6-8 kippenpoten en/of dijen


1/2 kop pruimen


1/2 kop rozijnen


1/2 kop abrikozen


1 theelepel zout


1/2 theelepel peper


2-3 teentjes knoflook, gesneden


3 sjalotten, gesnipperd


Ingrediënten marinade


1 kopje (Galilea's Delicatesse) Silan Dadelsiroop


1/4 kopje (Gefen) olijfolie


1/4 kop bruine suiker

1/3 kopje water


Bereidingswijze


Plaats het gedroogde fruit in een ovenschaal van 33 x 23 x 5 cm en bedek met de kip. Bestrooi met zout en peper en verdeel de knoflook en sjalotten.


Meng in een kleine mengkom de silaan, olie, suiker en water. Wrijf met gehandschoende handen de marinade op de kip en masseer goed in de huid. Zet een nacht in de koelkast om te marineren.


Verwarm de oven voor op 175* Celsius.


Bak de kip onbedekt gedurende een uur. Verhoog het vuur tot 190* Celsius en bak nog eens 30 minuten, bedruip elke 10 minuten of zo. Heet opdienen.257 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page