top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuw koosjer recept - zacht-als-ooit langzaam gekookte gehaktballetjes


Foto Felicia Perreti via kosher.com


Het is donderdag dus tijd voor een nieuw koosjer recept. Deze keer zacht-als-ooit langzaam gekookte gehaktballetjes, dat we ook nu weer vonden op kosher.com.


Ingrediënten


450 gram extra mager runder- of kalfsgehakt, of een combinatie.

(hoeveelheid afhankelijk van het aantal personen)


1 ei


1 aardappel, geschild en geraspt


1 kleine ui, geschild en geraspt


3/4 theelepel (Haddar)-zout


1/2 tot 1 theelepel (Pereg) knoflookpoeder, naar

smaak


Bereidingswijze


Combineer alle ingrediënten in een grote mengkom .


Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een walnoot en zet apart in een pan. Bewaar ballen gekoeld tot een uur voor Shabbat of andere dag waarop je het serveert. Leg de gehaktballetjes voorzichtig in de sudderende cholent en voeg water toe aan je slow cooker zodat de gehaktballetjes in de vloeistof worden ondergedompeld.


Als je dit niet voor Shabbat maakt en zelf Crock-Pot-gehaktballetjes wilt maken , doe dan het volgende: Snijd een ui in blokjes en leg ze op de bodem van een slow cooker, samen met een beetje olie. Zet de slow cooker op lage stand. Leg de gehaktballen op de in blokjes gesneden ui en voeg water toe om ten minste de helft van elke bal te bedekken. Besprenkel met ketchup en bestrooi royaal met zout en peper. Bedek de slow cooker en kook op laag gedurende zes tot acht uur. Haal van het vuur en serveer.88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page