top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuw plan van ministeries van Toerisme en Transport om te kort aan werknemers op te lossen


Screenshot YouTube


De Israëlische ministeries van Toerisme en Transport rollen een nieuw plan uit om het huidige personeelstekort in zowel de toerisme- als de transportafdelingen aan te pakken.


Recente tekorten hebben geleid tot aanzienlijke congestie in het hele land, met name op Ben-Gurion Airport als gevolg van de onlangs versoepelde reisbeperkingen voor buitenlandse toeristen.


De ministeries roepen particuliere bedrijven en bedrijven in de sectoren toerisme, transport, luchtvaart, grenscontrole en andere relevante gebieden op om eventuele vacatures op een nog op te zetten website te plaatsen. Dit zal idealiter fungeren als een centrale database voor werkzoekenden en werkgevers een hulpmiddel bieden om vacatures te adverteren.


Het plan omvat ook een marketingcampagne om leden van het Israëlische publiek aan te moedigen een loopbaan in de toerisme-, transport- en luchtvaartindustrie te overwegen. meldt The Jerusalem Post.


Minister van Toerisme Yoel Razvozov zei in een verklaring: "De rijen op Ben Gurion Airport, de standaard van service in hotels die is aangetast en vele andere problemen veroorzaakt door het tekort aan werknemers, vragen van ons creatieve oplossingen.


"Daarom beginnen we samen met de minister van Transport Merav Michaeli, aan een proces dat het publiek zal verbinden met vacante banen in aan toerisme gerelateerde industrieën, zoals de luchtvaart en grenscontrole."


Het is moeilijk om, na de ontslagen tijdens de strenge Covid periode, opnieuw voldoende werknemers te vinden om de vacatures in te vullen, terwijl op hetzelfde moment het aantal passagiers op het vliegveld en gasten in de hotels aan het toenemen is.


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page