top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe antwoorden op een medisch probleem waar 50% van de vrouwen last van heeft


Screenshot YouTube


De bekkenbodem is een "hangmat" van spieren en bindweefsel die de baarmoeder, darmen, blaas en vagina van een vrouw omhoog houden.


Deze hangmat verzwakt vaak, wat resulteert in bekkenbodemaandoeningen zoals bekkenorgaanverzakking (POP), waar tot de helft van alle vrouwen ouder dan 30 jaar last van heeft.


De Israëlische verloskundige/gynaecoloog en urogynaecoloog dr. Elan Ziv zegt dat minder dan 10 procent van de getroffen vrouwen hun arts om POP vragen en dat slechts 2,9% wordt behandeld.


Toch zijn de aantallen enorm. Alleen al in de Verenigde Staten krijgen jaarlijks ongeveer 1,4 miljoen vrouwen een ondersteunend pessarium en nog eens 200.000 ondergaan een POP-hersteloperatie.


Voor de hand liggend, zegt Ziv tegen ISRAEL21c, dat vrouwen niet wild zijn van een van deze oplossingen.


Hij biedt een andere benadering aan via zijn 20 jaar oude bedrijf in medische hulpmiddelen, ConTIPI Medical.


Hieronder zullen we ook bekijken hoe twee andere Israëlische femtech-bedrijven minimaal invasieve chirurgische alternatieven hebben geïntroduceerd om dit medische probleem aan te pakken dat miljoenen vrouwen wereldwijd treft.


ProVeren

Het in Caesarea gevestigde ConTIPI introduceert een uniek wegwerppessarium dat een vrouw thuis kan inbrengen en verwijderen. De arts hoeft alleen het recept uit te schrijven.


De door de FDA en CE goedgekeurde ProVate lijkt erg op een tampon, dus het is gemakkelijk voor vrouwen om te gebruiken. De applicator bevat een ondersteunende ring die aan een touwtje is bevestigd. Door aan het touwtje te trekken, wordt de ring ingeklapt zodat hij comfortabel kan worden verwijderd, wat ongeveer elke zeven dagen wordt gedaan.


"Niets op de markt lijkt hier op", zegt Ziv.


Impressa , zijn eerdere uitvinding voor thuisbehandeling van stress-urine-incontinentie bij vrouwen, was in dezelfde lijn ontworpen en werd in 2013 overgenomen door Kimberly Clark.


"Het punt van al onze apparaten is om ergens tussen een menstruatietampon en een medisch hulpmiddel te zitten", vertelt Ziv aan ISRAEL21c.


“Ze zijn er in kleine maten met een applicator, gemaakt om de controle over te dragen aan de gebruiker zelf zonder medische inbrenging. We doen alleen niet-invasieve en wegwerpbare oplossingen voor thuisgebruik.”


Hij benadrukt dat ongeveer 80% van de POP-gevallen niet-chirurgisch kan worden behandeld. Maar vrouwen houden niet van pessaria, zegt hij, die periodiek moeten worden verwijderd om schoon te maken en weer in te brengen, meestal door de dokter. ProVate is bedoeld als een gebruiksvriendelijker alternatief.


ConTIPI heeft onlangs $ 40 miljoen opgehaald van Capital IP Investment Partners en Ghost Tree Partners om ProVate volgend jaar op de Amerikaanse markt te brengen via het life-science commercialiseringsbedrijf Indegene.


POP-reparatie

Zoals elke pessariumoplossing beheert ProVate POP, maar repareert het niet.

Voor vrouwen die op zoek zijn naar een meer permanente oplossing - maar zonder open of laparoscopische chirurgie waarvoor vaginale dissectie nodig is - brengen de Israëlische Escala Medical en FEMSelect (voorheen POP Medical Solutions ) minimaal invasieve opties naar het veld. Beide zijn FDA- en CE-goedgekeurd.


Escala's apparaat, Apyx , verankert hechtingen in ligamenten aan één of beide zijden van de bekkenbodem in een procedure die vaginaal kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving in vijf tot acht minuten in een spreekkamer.


"Het bootst de gouden standaard chirurgische herstelprocedure na voor alle stadia van verzakking. Het is de enige oplossing die volledig incisievrij is”, vertelt CEO Dr. Edit Goldberg aan ISRAEL21c.


Het apparaat heeft ook een unieke retriever waarmee de procedure indien nodig kan worden teruggedraaid.


Escala, een portfoliobedrijf van The Trendlines Group, ontving onlangs in totaal 5,5 miljoen euro aan subsidies en aandeleninvesteringen van de European Innovation Council.Het EnPlace apparaat van FEMSelect bevestigt ankers en hechtingen aan ligamenten van de bekkenbodem aan de zijkanten en bovenkant, waarbij slechts een kleine incisie nodig is om aan de baarmoederhals te verankeren.


Co-CEO Debbie Garner vergelijkt de procedure met het opzetten van een tent met twee "palen" die het "dak" omhoog houden.


Menahem Neuman en ingenieur Boaz Harari en bevat een uniek plaatsingssysteem met vingergeleiding om een ​​juiste plaatsing te garanderen.


De procedure kan worden gebruikt bij vrouwen met milde, matige of ernstige prolaps en duurt ongeveer 30 minuten onder sedatie in een dagchirurgisch centrum.


Uit een onlangs gepubliceerde vierjarige follow-upevaluatie bleek dat EnPlace een slagingspercentage had van 92,3%.


EnPlace wordt momenteel verkocht in Israël en in de Verenigde Staten, waar FEMSelect en LiNA Medical USA de promotie, distributie en artsenopleiding verzorgen.


Het EnPlace-apparaat heeft een plaatsingssysteem met vingergeleiding. Foto met dank aan FEMSelect via ISRAEL21c


Omdat miljoenen vrouwen en hun artsen staan ​​te springen om nieuwe manieren om met POP om te gaan, wijst Garner erop dat er genoeg ruimte is voor een verscheidenheid aan vergelijkbare producten.


"Meer oplossingen zijn beter voor iedereen", zegt ze.


142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page