top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe App geeft schatting wachttijd op Ben Gurion Airport 72 uur van tevoren


Screenshot YouTube


Met klachten over lange rijen op de Israëlische luchthaven Ben Gurion, die op dit moment 70.000-80.000 passagiers per dag verwelkomt, werd een nieuwe applicatie gemaakt om het "verkeer" binnen de luchthaven in realtime te schatten.


De applicatie die is ontwikkeld door Tzahi Zilbershtein, 36, die bij Google werkt als engineering lead, is momenteel alleen nog beschikbaar in het Hebreeuws in zowel mobiele als webversies, meldde Globes.

Zilbershtein kwam op het idee toen hij twee keer per maand naar het buitenland reist om medewerkers door heel Europa te leiden en veel tijd doorbrengt op Ben Gurion Airport.


Met zijn uitvinding kunnen reizigers voorspellen hoeveel tijd ze kwijt zijn aan het inchecken van hun bagage en het passeren van de veiligheidscontroles.


"Het algoritme onderzoekt het congestieniveau van starts volgens een wiskundig model dat ik heb gebouwd en vertelt je over de mate van drukte op een bepaald moment in de check-in- en beveiligingshallen", zei Zilbershtein.


Hij voegde eraan toe dat de app de drukte in de aankomsthal, check-in en veiligheidscontroles in Terminal 1 en Terminal 3 classificeert volgens vijf classificaties: verlaten, licht, gemiddeld, zwaar en piek.


"De gegevens zijn gebaseerd op informatie van de Israel Airports Authority. De informatie over vluchten is beschikbaar voor het publiek en er is een applicatie-programmeerinterface van de overheid die betrekking heeft op de komende 72 uur.


De congestie bij het opstijgen is een belangrijke statistiek en het is mogelijk om leer veel over de congestie op de luchthaven', zei Zilbershtein, erop wijzend dat de app geen gegevens over gebruikers verzamelt en dat rapporten anoniem kunnen worden gemaakt.


Zilbershtein benadrukt dat de site geen gegevens over gebruikers verzamelt en zelfs geen meldingen anoniem kan doen.

284 weergaven0 opmerkingen

टिप्पणियां


bottom of page